Kirunagruvans Visitor Centre öppnar för turistturer

17 oktober 2021

Nu är det åter möjligt att boka en guidad tur ner till Visitor Centre på 540-metersnivån i Kirunagruvan. Guidningarna genomförs av Kiruna Lapplands ekonomiska förening och under besöket får du en god bild av dagens och morgondagens LKAB.

— Det är en oerhört populär tur som vi är glada att återigen kunna erbjuda alla som besöker Kiruna. På det här sättet hjälper vi till att bredda bilden av järn- och stålindustrin, och LKAB:s satsningar på klimatet med koldioxidfria produkter och processer år 2045 är både inspirerande och viktigt att berätta om. Arbetet för en hållbar destinations- och samhällsutveckling bygger på samverkan och vi är stolta att få vara en del av detta, säger Monica Risenius, vd för Kiruna Lappland.Ett vanligt år besöker ungefär 20 000 personer Visitor Centre under Kiruna Lapplands flagg. Under pandemin har inga turer genomförts, och även om de flesta covidrestriktioner nu har hävts råder fortsatt försiktighet. Antalet besökare är begränsat, handsprit finns tillgängligt och rengöring av både transferbuss och hjälmar görs löpande. Säkerheten först!

— Det är roligt att äntligen kunna välkomna Kiruna Lapplands guider tillbaka till LKAB. Det här är ett utmärkt sätt att marknadsföra vem vi är och vad vi gör för en stor och blandad målgrupp, säger Eva Selin, ansvarig för Visitor Centre på LKAB.

 

Du bokar turistturen här: https://www.kirunalapland.se/se-gora/guidad-tur-till-lkabs-visitor-centre/ Åldersgräns 6 år.