Jarl Uggla, ny vd LKAB Mekaniska

13 juni 2019

– Mitt uppdrag är att leda en utvecklingsresa där LKAB Mekaniska ska bli en ännu starkare leverantör och attraktiv arbetsgivare, berättar Jarl Uggla.

LKAB Mekaniska är den största mekaniska verkstaden i Malmfälten med kompetens inom hela kedjan, från konstruktion till produktion, installation och underhåll. De är en del av LKAB-koncernen men agerar på en konkurrensutsatt marknad och vinner anbud på pris, kvalitet och leverans. LKAB är den största kunden.

LKAB har en målsättning att öka tillgängligheten i sina verk och arbetar alltid med kostnadskontroll. Inköp av mekaniska tjänster är inget undantag.- Vi har en möjlighet att bidra till LKAB:s tillväxt genom att erbjuda större volymer och mer kvalificerade mekaniska tjänster. För att göra det måste vi växa och bli starkare. Kontinuerlig rekrytering av kompetent personal är en viktig del för att möjliggöra detta. Alla som jobbar inom denna bransch ska veta att LKAB Mekaniska är en dynamisk, växande och attraktiv arbetsplats, säger Jarl.Jarl Uggla har en gedigen erfarenhet som ledare, bland annat inom verkstadsindustrin. I grunden är han maskiningenjör och produktionstekniker men har haft uppdrag som platschef för fabriker, säljchef, teknisk chef, underhållschef och vd. I dessa roller har han rest och jobbat i mer än 50 länder och bott längre tider i Asien, Europa, Afrika och USA.

LKAB Mekaniska är, tillsammans med LKAB Kimit och LKAB Wassara en del av affärsområdet Mining & Construction Products, i Division Specialprodukter. Peter Söderman är affärsområdeschef och välkomnar Jarl till sitt nya uppdrag.- Jarls breda kompetens och erfarenheter från förändrings- och förbättringsarbete kommer bidra till utvecklingen för LKAB Mekaniska. Jag ser fram emot att jobba med Jarl och önskar honom lycka till med uppdraget, säger Peter Söderman.