Fullt hus på bordtennissektionens träning

10 januari 2020
två personer spelar bordtennis
Daniel Nordvall och Mikael Isaksson i en träningsmatch.

Fler och fler hittar till bordtennisträningarna i Malmberget.

– Efter varje prova-på-tillfälle på LKAB-dagarna har några nya kommit och testat. Alltid är det någon som har fastnat och blivit kvar, säger Mikael Isaksson, ingenjör på LKAB och sektionsledare för LKAB Fritids bordtennissektion.

För inte så länge sedan var det fyra till sex personer som tränade regelbundet, men med tiden har intresset exploderat. Nu är sju bord igång på träningarna och då får en del vänta.

– Vi fyller hallen nu och måste ta in extrabord för att så många som möjligt ska kunna spela samtidigt, säger Gustaf Landén som är projektledare på LKAB och utbildad instruktör i bordtennis.

IMG_5995bordtennis Simon Johansson webb.jpg

– Roboten är bra, man får mer träning än genom att spela match, säger Simon Johansson, MAIF.

Träningstiderna har utökats och sektionen samarbetar med Malmbergets AIF. Det gör att spelarnas ålder spänner från sju år till dryga åttio.

– Det är jättekul när intresset blomstrar och så många vill träna. Alla kan vara med och spela och det är roligt att se hur alla utvecklas. Nu har vi köpt in en robot som ska skapa ännu bättre förutsättningar för teknikträning, säger Gustaf Landén.

I februari i år gjordes en resa till Luleå där LKAB utmanade spelare från Luleå pingisklubb. Det var många hårda och jämna matcher där LKAB-spelarna överlag presterade över allas förväntan. Finalen blev mellan två spelare från Malmberget där Anders Hahn drog det längsta strået och Mikael Isaksson fick erkänna sig besegrad.

– Vi har planerat att göra någon likande resa igen kanske till Haparanda den här gången, säger Mikael Isaksson.