December: Rickard Hannu tränar vidare mot Dundret Runt

21 december 2018
person med stavar
Tre månader har snart passerat sedan Rickard Hannu antog utmaningen mot Dundret Runt. Foto: Josefine Ejemalm

​Julen står runt knuten och Rickard Hannu önskar sig snö, minusgrader och preparerade längdspår.

​Efter en lång och mödosam väntan damp snön äntligen ner i Malmfälten. Därmed kunde Rickard till slut byta ut gymmet mot skidspåret.– Hittills har det gått riktigt bra. Jag har fått ihop ett antal mil på skidorna, säger Rickard.

Tre månader har snart passerat sedan Rickard antog Charlotte Kallas utmaning mot Dundret Runt och träningspassen är i skrivande stund uppe i 56 stycken. Som ekonom – med en särskild förkärlek för statistik – följer Rickard den personliga utvecklingen kilometer för kilometer och efter varje träningspass.– Jag registrerar alla mina pass i en app som heter Endomondo. Där kan jag till exempel se distans, fart, tempo och pulskurvor från träningspassen. Ett bra tecken på att det går åt rätt håll är att jag kan ha en lägre puls än tidigare vid samma tempo i träningen. Jag ser även att min vilopuls mellan passen sjunkit sedan jag inledde satsningen.

Men satsningen mot Dundret Runt har bidragit till fler positiva effekter än så. På löpbandet springer Rickard både snabbare, lättare och med mindre ansträngning. Dessutom har vikterna i de klassiska styrkeövningarna som bänkpress successivt ökats.– Jag märker att jag orkar mer.

Nästa månad fortsätter den tävlingsförberedande träningen för att i februari övergå till tävlingssäsongsbetonad träning.