Charlotte och Marcus är startklara!

15 november 2017
Två skidåkare

Sverigepremiären står inför knuten och den här gången är det Gällivare och Hellnerstadion som står värd för årets stora skidfest i Malmfälten. Skidspåren på Hellnerstadion är inte obekanta för varken Charlotte eller Marcus – här har de åkt miltals med skidor och känner till de flesta upp- och nedförsbackarna, kurvorna och utförslöporna.

LKAB har hört sig för hur det står till med formen, tävlingsnerverna och förväntningarna inför skidpremiären i Gällivare den 17-19 november.

Så här säger Charlotte Kalla:

Premiären närmar sig med stormsteg. Hur är känslan inför årets första tävling? Det är lite svårt att förstå att det snart är dags för tävlingspremiär, hösten har gått så snabbt! Jag tycker det ska bli roligt att få dra på mig nummerlappen igen och jag känner mig redo. Träningen har flutit på bra under försäsongen.

Hur viktig är den här tävlingshelgen? Det är viktigt att komma in i tävlingsrutiner och att få vara i förberedelserna efter många månaders uppehåll. Det handlar om att hitta tillbaka i mina rutiner inför de viktigare tävlingarna som väntar längre fram.

Hur känns det att få åka inför hemmapubliken i Malmfälten? Det är alltid roligt att få hinna säga hej till familj och vänner. Det ger mig extra energi ute i spåret att höra välbekanta röster! Jag känner ett stort stöd under tävlingar på Dundret, det går verkligen att ta på känslan av hur många som håller tummarna för att det ska gå bra för mig och de andra norrbottningarna i tävlingsspåret.

Banorna är knappast obekanta för dig – men hur väl passar dem dig? De brukar passa mig bra. Det är tuffa och utslagsgivande banor, det bjuder in till fin skidåkning där du behöver behärska alla deltekniker. Jag trivs på Dundret och Hellnerstadion.

Hur betygsätter du banorna, från 1 till 5? De får 4 av 5 i betyg. De innehåller nästan alla utmaningar man kan önska sig. Det brukar bli en härlig inramning med publik, i stort sett på varje del av banan.

Och slutligen. Vad är målet inför OS i Pyeongchang i Sydkorea? Att åka mina snabbaste lopp för säsongen i Sydkorea. Jag hoppas att komma så väl förberedd som möjligt till OS och känna att jag fått ut allt jag hade i kroppen när jag passerar mållinjen. Jag hoppas på många starter där jag är med och fajtas högt upp i resultatlistan.

Marcus Hellner svarar:

Premiären närmar sig med stormsteg. Hur är känslan inför årets första tävling? Känns bra! Har haft ett bra träningsår hittills och ser fram emot premiären.

Hur viktig är den här tävlingshelgen? Den är inte jätteviktig men rätt prestigefylld då det är första tävlingen där det blir mycket fokus från omvärlden.

Hur känns det att få åka inför hemmapubliken i Malmfälten? Riktigt kul! Jag är alltid taggad för att tävla i Gällivare.

Banorna är knappast obekanta för dig – men hur väl passar dem dig? De passar bra tycker jag! Jag har gjort några av mina bästa resultat här.

Hur betygsätter du banorna, från 1 till 5?5

Och slutligen. Vad är målet inför OS i Pyeongchang i Sydkorea? Guld på 15 kilometer fritt.