Allvarlig olycka i Kiruna natten mot måndag 13 november – Uppdatering: skadade personen avliden

13 november 2023

Idag på morgonen nås vi av beskedet, att den kvinna som strax efter midnatt blev påkörd av en dumper inne på LKAB:s industriområde i Kiruna, har avlidit.

– Det är en fruktansvärd olycka och det värsta som kan hända oss i verksamheten, att en person mister livet. Våra tankar går till kvinnans anhöriga och kollegor och vårt fokus nu är att hjälpa BDX och underentreprenören att ta hand om sina medarbetare, säger Magnus Backe, områdeschef på LKAB i Kiruna.

LKAB:s industriområde där olyckan inträffade natten mot måndag 13 november 2023
Det var på BDX etablering på LKAB:s industriområde ovan jord som den tragiska olyckan inträffade.

Om händelsen:
Larmet inkom till vakten 00.15. Personen, en kvinna i 20-årsåldern, är anställd hos en underentreprenör och var på väg på rast när olyckan inträffade. Ambulans tillkallades och tog den skadade till sjukhus. Skadeläget är allvarligt.

Övriga inblandade har fått krishjälp och samtalsstöd. Polisen utreder händelsen. Ett olycksfallsärende kommer att registreras av LKAB som bistår polisen vid utredningen.

Uppdatering 08:38: Polisen meddelar att kvinnan har avlidit av sina skador. Anhöriga är underrättade. LKAB och de inblandade företagen fortsätter ta hand om berörda medarbetare