Klimat, konkurrenskraft och energi – hur blir omställningen slagkraftig för Sverige?

29 jun 2023

Järn- och stålindustrin står för cirka 7 procent av växthusgasutsläppen globalt, och det pågår ett allt mer uppskruvat race om att skaffa sig ett försprång på resan mot en hållbar produktion med elektrifieringen i fokus. Hur kan vi åstadkomma det med relaterade elbehov, och vilka möjligheter och utmaningar finns för Sverige i att skapa världens första fossilfria värdekedja för järn- och stålframställning? Hur kombinerar vi klimatnytta med stärkt konkurrenskraft, och hur ska intressekonflikterna kunna lösas?

Välkommen till ett panelsamtal om det stora kraftslaget som står för dörren, med regionala, nationella och globala dimensioner.

Torsdag 29 juni kl 8.30-9.30
Norra Scen, Fiskargränd 5, Visby

Se direktsändning här: Klimat, konkurrenskraft och energi – hur blir omställningen slagkraftig för Sverige? (screen9.com)

Medverkande: Jan Moström (LKAB), Daniel Liljeberg (Regeringskansliet), Mikael Damberg (Socialdemokraterna), Märta Stenevi (Miljöpartiet), Christina Båge-Friborg (SSAB), Johan Kuylenstierna (Formas), Niklas Wahlberg (Volvo), Svante Axelsson (Fossilfritt Sverige).