Sommarjobb på LKAB

Är du en blivande ingenjör, mekaniker eller elektriker som vill testa teorin i praktiken, eller bara sugen att prova på ett nytt jobb? Varje sommar erbjuder vi på LKAB semestervikariat inom mängder av olika områden och roller.

Sommarjobben för 2024 är nu tillsatta. Välkomna att söka igen inför sommaren 2025!

Eller sök bland alla våra andra lediga tjänster här.

Nyfikenheten på oss växer allt mer på många fronter. Våra satsningar på ökad hållbarhet och framtida nya produkter som järnsvamp och kritiska mineral är inte bara viktiga för samhällsutvecklingen utan även spännande för många som vill jobba i en innovativ miljö.

Varför ska du sommarjobba på LKAB?

På LKAB söker vi alltid efter engagerade personer som är nytänkande och gillar att ta ansvar. Oavsett om du är student inom geologi, teknik, miljövetenskap, eller bara är nyfiken på gruvindustrin så vill vi gärna höra från dig.

Varför ska du då söka dig till oss? Till en början är ett sommarjobb hos oss en unik chans att ta första steget mot att bli en nyckelspelare i omställningen av vår industri mot en mer hållbar framtid. Förutom arbetet så lär du känna både företaget och människorna här; en inkörsport så god som någon för dig som på sikt vill jobba inom vår koncern eller gruvbranschen i stort.

Vill du ta ditt första steg in i en värld där innovation och hållbarhet står i fokus?

Det finns självklart fler anledningar att söka dig till oss:

  1. Hållbarhet : Vi på LKAB är stolta över vårt engagemang i hållbarhetsfrågor. Genom att sommarjobba hos oss bidrar du till en grönare och mer hållbar framtid för oss alla.
  2. Utveckling : Oavsett om du studerar eller vill byta karriärspår så ger vi dig möjlighet att testa på ett yrke du är intresserad av och att utveckla dina färdigheter samt omsätta teori i praktik.
  3. Trygghet : LKAB grundades 1890 och har länge varit en trygg leverantör av järnmalm till stora kunder världen över. Vi är också kända på vår hemmaplan och utanför gränserna som en trygg arbetsplats med goda villkor.

Vad och var söker vi semestervikarier?

Till en början söker vi vikarier till ett flertal tjänster som exempelvis elektriker, operatörer, mekaniker, bergarbetare och geologer – roller som är väldigt viktiga för vår verksamhet.

Våra vikariat finns i norra Sverige och Norge: i Svappavaara, Kiruna, Malmberget, Luleå och Narvik. Om du bor på annan ort och är intresserad av ett liv i vår vackra del av världen så är det här ett fantastiskt tillfälle för dig att under en begränsad period både skaffa dig erfarenhet av jobbet och livet i norr.

Vår satsning på lärande, innovation och hållbarhet gör LKAB till det perfekta stället att starta din karriär. Ett sommarjobb hos oss är en investering i din framtid där vi vill ge dig insikter och färdigheter för livet.

Kvinna i arbetskläder och gruvhjälm.

Frihet i och utanför jobbet

Efter flytten från Kiruna till Luleå för ingenjörsstudier trodde Ebba aldrig hon skulle flytta tillbaka. Men sommarjobbet på LKAB öppnade ögonen för möjligheterna.