Jobba på LKAB – vanliga frågor

Här hittar du vanliga frågor och svar om lediga jobb och hur rekryteringsprocessen på LKAB fungerar. 

Du skickar in din ansökan via vår webbplats. Under lediga jobb finns alla tjänster som vi har tillgängliga just nu. När du hittat en tjänst du är intresserad av klickar du på knappen Ansök nu.
Om du accepterar att vi tar del av dina personuppgifter i enlighet med GDPR så kommer du till en inloggningssida. Där kan du antingen logga in om du tidigare skapat en användare eller fylla i alla uppgifter för att skapa en egen kandidatsida.
Det finns även möjlighet att hoppa över inloggningen genom att klicka på länken längst ner på sidan.
Du måste fylla i alla obligatoriska fält, som är markerade med en röd stjärna. Till majoriteten av våra tjänster behöver du även bifoga ett CV och/eller ett personligt brev.
Nej, den enda sökvägen är via vår webbplats.
Nej, den enda sökvägen är via vår webbplats.
Nej, du kan använda samma användare för flera tjänster men måste göra en ansökan för varje enskild tjänst.
Har du glömt ditt användarnamn måste du skapa en ny användare.

Om du glömt ditt lösenord kan du få ett nytt skickat till dig genom att klicka på glömt lösenord. Det går även bra att skicka in din ansökan utan att logga in – klicka då på Hoppa över inloggning.
Nej. När sommarrekryteringen startar sitter rekryterarna upptagna med urval och intervjuer. Därför kan de vara väldigt svåra att nå per telefon och har inte möjlighet att ta emot oanmälda personliga besök. Därför är det viktigt att du gör en bra och rättvis presentation av dig själv och dina erfarenheter i din ansökan.
Du får en mottagningsbekräftelse via mejl till den adress som du angivit i ansökan. Säkerställ att du anger korrekt mejladress. Om du inte hittar en bekräftelse i inkorgen så rekommenderar vi att du tittar i skräpposten – ibland hamnar den där.
Nej, sådana löften kan vi tyvärr inte ge.
Vi uppskattar om du alltid bifogar kopia av betyg och körkort i din ansökan.
Ja, du måste söka igen. Då vet vi att du är intresserad av att jobba hos oss igen.
Nej, du kan i nuläget inte förvänta dig hjälp med bostad. Du kan däremot ställa dig i bostadskö hos lokala bostadsbolag eller via LKAB Fastigheter.
Vi kontaktar dig via telefon och ibland även mejl om du är aktuell för intervju. Om vi väljer en annan sökande får du ett mejl där vi tackar för visat intresse.
Vi tittar på utbildning, kompetens och erfarenhet. Vi prioriterar godkända betyg samt lägst körkort B.
Hur lång tid rekryteringsprocessen tar varierar. Om du är aktuell för en intervju kontaktar vi dig personligen.
De webbläsare som stöds är Google Chrome, Internet Explorer, Firefox samt Safari. Ansökningssidan kräver även att du tillåter cookies på din webbläsare. Kontakta oss via rekrytering@lkab.com om det fortfarande inte fungerar eller att du får upp ett felmeddelande.
Oftast väntar vi till att sista ansökningsdag har passerat innan vi gör urval och kontaktar de vi vill träffa för en intervju. Om vi gör ett löpande urval informerar vi om detta i annonsen.

Efter urval kallar vi till intervjuer. Hur många personer vi kallar varierar. Efter intervjun är det dags för referenser. Vissa tjänster har även tester, ibland kommer testerna före referenstagning, ibland efter. Det beror på vilken typ av tjänst det är.
Innan erbjudande om anställning kommer vi även att se till att du får genomföra en hälsoundersökning. Vi återkopplar till alla sökande när rekryteringen är klar.
På första intervjun får du träffa en av våra medarbetare på HR och även rekryterande chef. Längden på intervjun varierar, men den pågår oftast mellan en och två timmar. Intervjun sker antingen i våra lokaler eller på en digital mötesplats.
Du kan mejla oss på rekryteringen via rekrytering@lkab.com. Har du specifika frågor kring tjänsten kan du även kontakta rekryterande chef direkt. Kontaktuppgifter finns i respektive annons.
Det beror på vilken typ av tjänst du har sökt, men mellan sex och tolv veckor är det vanligaste. Ibland händer det saker som gör att det tar längre tid och ibland går det snabbt.
Vissa tjänster har fler tester och då tar det ofta längre tid.
Eftersom att vi verkar i en föränderlig omgivning så stöttar och uppmuntrar vi våra medarbetares utveckling och karriär. Här kan du se vilka förmåner vi erbjuder våra medarbetare.
Vi är flera personer som arbetar med rekrytering. För att vara säker på att vi överväger dig för andra roller är det bästa att du skickar in en ny ansökan.