LKAB:s årsstämma 2016

27 april 2016

Välkommen på LKAB:s årsstämma den 28 april klockan 15:00 i Vetenskapens hus, Storgatan 53, Luleå. Från regeringen medverkar Näringsminister Mikael Damberg. Stämman är öppen för allmänheten.

Årsstämma: Eventuell fotografering ska göras utan blixt. Notera att filmning och ljudupptagning är tillåten endast före och efter själva årsstämmoförhandlingarna.

Kvartalsrapport: Delårsrapporten för första kvartalet 2016 publiceras den 28 april klockan 13.00 på LKAB:s webb: lkab.com.

Cirka kl. 16.15 anordnas en pressträff där Näringsminister Mikael Damberg, styrelseordförande Sten Jacobsson, vd och koncernchef Jan Moström samt ekonomidirektör Peter Hansson deltar för att svara på frågor.

LKAB är en internationell högteknologisk mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte drygt 16 miljarder kronor 2015 och har cirka 4 000 anställda i 15 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

Documents