Bo Krogvig ny kommunikationsdirektör på LKAB

30 maj 2016

Från och med 1 juni 2016 blir Bo Krogvig LKAB:s kommunikationsdirektör efter att fram till dess ha varit tillförordnad på tjänsten sedan 1 januari.

Bo Krogvig kommer närmast från tjänsten som ansvarig för samhällskontakter på LKAB. Innan dess arbetade han på affärsutvecklingsbyrån Six Year Plan AB där han varit senior rådgivare och delägare. Krogvig har varit rådgivare sedan 1998 och dessförinnan landstingsråd och informationschef för Socialdemokraterna. Befattningen som kommunikationsdirektör är underställd vd och placerad i Luleå.

– LKAB genomgår stora utmaningar med ett helt nytt marknadsläge och lägre järnmalmspriser. Vi går från expansion och investeringar till konsolidering och försvar av vår verksamhet. I en sådan situation är en väl fungerande extern och intern kommunikation en nyckelfaktor för framgång, och Bo Krogvig har den gedigna kompetens och erfarenhet som vi nu behöver, säger Jan Moström, vd och koncernchef på LKAB.

LKAB är en internationell högteknologisk mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte drygt 16 miljarder kronor 2015 och har cirka 4 000 anställda i 15 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

Media

Documents