Tech Days Gällivare: En spännande techupplevelse för barn och unga under höstlovet

23 september 2024
Kvinna och barn vid joystick och stor skärm
Foto: Amanda Mattsby

Gällivare förvandlas återigen till en tech-hubb för barn och unga under höstlovet när Tech Days Gällivare återvänder för tredje året i rad, den 29-30 oktober 2024.

Kunskapshuset i Gällivare kommer att fyllas med spännande techupplevelser, prova-på-aktiviteter och utmaningar som ger barn och unga möjlighet att utforska och interagera med den senaste tekniken.

– Tech Days har blivit ett betydelsefullt inslag under höstlovet i Gällivare. För oss är det viktigt att våra unga i samhället har en rik fritid och får möjlighet att testa på och utforska olika områden inom tech, säger Maria Reinholdsson, direktör HR och kommunikation, LKAB.

Tech Days Gällivare riktar sig till barn i alla åldrar i hela regionen och uppmanar dem att fylla sitt höstlov med tech. Evenemanget är ett samarrangemang mellan ABB, Boliden, LKAB, Gällivare Näringsliv AB och Gällivare kommun. Syftet är att inspirera barn och unga till högre utbildning och visa på de många spännande yrkes- och karriärmöjligheterna inom digitalisering och tech i norra Sverige. Detta inkluderar den gröna omställningen inom gruv- och stålindustrin men även andra branscher som framtidens vårdyrken och kreativa kulturella näringar som musik- och filmproduktion.

Håll utkik efter mer information om programmet på techdaysgallivare.se