Möjligheterna och utmaningarna lockade Maria

4 juli 2022

Fem snabba frågor med Maria Reinholdsson som sedan början av maj i år är vår nya HR-direktör.

1. Hur känns det att vara här på LKAB?

— Det känns jättebra, det är intressant, spännande och roligt. Jag har fått ett fint bemötande och känner mig välkommen. Det är kul att få sätta sig in i en ny verksamhet. Jag har fått vara ner i malmbergsgruvan som en del av min introduktion och det är fascinerande, en helt ny värld för mig.

2. Vad lockade dig till rollen som HR-direktör på LKAB?

— Jag hade sedan tidigare en positiv bild av bolaget, LKAB klingade fint i mina öron. Det som lockade mest är framför allt de stora möjligheterna, men även utmaningarna. Bolaget är inne i en spännande fast just nu, och det känns bra att vara en del av omställningen mot en hållbar framtid.

3. Hur ska vi klara kompetensförsörjningsfrågan som vi står inför?

— Det finns inget enkelt svar på den frågan och ej heller någon enkel lösning. Om man ska få människor att flytta till Norrbotten är det mycket runt omkring i samhället som måste fungera. Jag tror att vi kommer kunna lock hit folk dels med tanke den miljö vi har, dels att vi som bolag har mycket att erbjuda i form av utvecklingsmöjligheter för våra anställda. Det är en komplex situation som kommer kräva en kombination av många olika arbetsformer och samarbeten.

4. Vad är mest spännande just nu?

— Det är kompetensförsörjningen som handlar om att attrahera ny arbetskraft till oss men också behålla och utveckla oss som finns i bolaget för att säkra framdriften av vår verksamhet och omställning. I övrigt så är det spännande att få möta så mycket nya människor varje dag, och lära känna LKAB.

5. Vad ser du fram emot under sommaren?

— Först att möta sommaren i Luleå. Sedan under min semester ser jag fram emot en vecka i Italien där vi har hyrt ett hus. Det ska bli skönt att koppla av, vara med familj och vänner och bara slappa.