Automationsingenjör till Automation Svappavaara

Ort
Svappavaara
Anställningsform
Tillsvidare
Ansök senast
2024-04-29

Vi söker en automationsingenjör som ska arbeta med våra styrsystem, främst ABB XA800 till automation Svappavaara Driftservice.

Sektionen automation utför el och automationsrelaterade arbetsuppgifter. Kvalitativa drift-, service- och underhållstjänster både inom gruv- och förädlingsverksamhet samt industriområden Leveäniemi och Mertainen i Svappavaara.

Din roll

Vi erbjuder ett roligt och utvecklande jobb som automations ingenjör. Du kommer att ingå i en grupp med andra automationsingenjörer som ansvarar för drift och underhåll av våra styrsystem. Gruppen har ett nära samarbete med automationstekniker och driftsoperatörer vid felsökning och optimeringar av automations utrustningar i Svappavaaras förädlingsverk, ytterområden, dagbrotten Mertainen, Leveäniemi och Gruvbergets anläggningar. Arbetet innefattar även att upprätta ett långsiktigt förebyggande underhåll av styrsystemen. Både interna och externa kontakter är en viktig del av arbetet.

Det här har du med dig

Vi söker dig som har universitets/högskoleutbildning med inriktning automation alternativt annan utbildning och erfarenhet som bedöms likvärdig. Det är meriterande om du har några års erfarenhet inom yrket.

Har du kunskaper inom styrsystem, instrumentering, svagströmsanläggningar, ställverk och drivsystem är det meriterande.  För att trivas i rollen gillar du att arbete både självständigt och i grupp. Du är kommunikativ och trivs att samarbeta inom olika arbetsgrupper. Du är noggrann, tar ansvar och driver arbetet framåt.

För tjänsten krävs att du har goda kunskaper i både svenska och engelska och uttrycker dig väl såväl i tal som i skrift samt innehar Körkort B.

I tjänsten ingår beredskap.

Det här får du

Motivationsprogram som belönar framgång

Start: Enligt överenskommelse

Plats: Automation Svappavaara

Omfattning: Heltid

Välkommen med din ansökan och motivering till varför du söker det här jobbet.

För mer information om tjänsten vänligen kontakta

Sektionschef Timo Rauhala, tfn 0980-728 01

För mer information om rekryteringsprocessen kontakta Theresia Sturk tfn 010-144 40 31.

Facklig kontakt:

Unionen Norra – Sakari Alanko, 0980-725 08

Akademikerföreningen Kiruna/Svappavaara – Peter Johansson, 0980-718 79 Ledarna Kiruna/Svappavaara – Ingegerd Kyrö, 0980-710 50

LKAB är en internationell gruv- och mineralkoncern med norra Sverige som bas och hela världen som arbetsplats. Vi leder vägen mot koldioxidfri produktion och vi gör det tillsammans – i en öppen, varm och säker arbetsmiljö med teknologi och utveckling i fokus. Vi välkomnar utmaningar, innovativa idéer och initiativförmåga, alltid med jämställdhet och mångfald i fokus.

För vår arbetsgrupp är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser därför fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som Du har med dig. Precis som LKAB i övrigt så eftersträvar vi mångfald och en jämn könsfördelning inom avdelningen. 

För mer information om arbetsplats och hur det är att lev och bo i Svappavaara

Svappavaara – LKAB

Om LKAB

LKAB är en internationell gruv- och mineralkoncern med norra Sverige som bas och hela världen som arbetsplats. Vi leder vägen mot koldioxidfri produktion och vi gör det tillsammans – i en öppen, varm och säker arbetsmiljö med teknologi och utveckling i fokus. Vi välkomnar utmaningar, innovativa idéer och initiativförmåga, alltid med jämställdhet och mångfald i fokus.

Jobbar du på LKAB idag men är intresserad av en ny roll?

Då vill vi gärna att du skickar in din ansökan via vår interna karriärsida. Logga in på ditt Workday-konto och gå in på ”Jobbcenter”, där kan du söka fram alla lediga jobb och skicka din ansökan.

Inför rekryteringen har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi tackar vänligt men bestämt nej till all kontakt från mediemarknadsförare, rekryteringssajter och liknande.