Gruppchef Utveckling Elkraftteknik, Konstruktion & Modellering

Ort
Kiruna, Malmberget
Anställningsform
Tillsvidare
Ansök senast
2024-08-12

Vill du leda och utveckla arbetet med modellbaserad konstruktion för dagens och framtidens industrianläggningar? Brinner du för hög tillgänglighet, effektiv anläggningsutnyttjande och kvalitet inom elkraftsanläggningar?

Om du dessutom har en ingenjörsutbildning inom elkraft, då är detta din chans! Nu har du möjlighet att bidra till förbättringen och utvecklingen av både våra befintliga och nya anläggningar.

Framtidens viktigaste jobb

Vi vill leda omställningen av vår industri mot en hållbar framtid. På samma sätt som vi vill förändra världen, vill vi utveckla alla som är med oss på resan, personligt och professionellt.

Vill du vara med och forma framtiden för världens gruv- och mineralindustri?

Din roll

I rollen som gruppchef kommer du att leda ett erfaret team bestående av ingenjörer och tekniker med fokus på modellbaserad utveckling, simuleringar och konstruktion. Du kommer även att agera sakkunnig inom elkraftteknik och energi, genom att förvalta och utveckla LKAB:s tekniska standarder. Denna tjänst är perfekt för dig som har ett starkt intresse för utveckling inom elkraftteknik.

Vårt mål är att ständigt utveckla och förbättra vår verksamhet, vilket innebär att en betydande del av rollen, utöver personalledning, är att hålla sig uppdaterad med omvärlden. Vi arbetar med strategisk utveckling av elkraftsteknik, modellering och konstruktion inom hela företaget, vilket gör arbetet varierande och dynamiskt över tid.

Som gruppchef för elkraftutveckling kommer du att ha personalansvar för dina medarbetare, hantera egen budget, och leda utvecklingsarbete för både befintliga och nya anläggningar. Du kommer även att arbeta med tekniska anvisningar (LKT), konstruktion samt utveckla koncept för framtidens produktionsanläggningar. I denna roll kommer du att skapa goda kontaktnät med projekt- och produktionsavdelningarna och få värdefull insikt från de som arbetar med våra anläggningar. Arbetsområdet omfattar personalledning, teknikutveckling inom elkraftsteknik, deltagande och ledning av utvecklingsprojekt samt omvärldsbevakning.

Det här har du med dig

Vi lägger stor vikt vid ditt ledarskap och din personlighet. Vi söker någon med eget driv samt viljan och förmågan att leda och engagera dina medarbetare prestigelöst och ödmjukt.  Det är även viktigt att du kan kommunicera tydligt med såväl kollegor inom koncernen som med externa intressenter.

Förutom det behöver du ha:

Det här får du  

Ett stimulerande och utvecklande arbete, där du arbetar med frågor som ligger i framkant. Du kommer ingå i ett professionellt team med specialister som tillsammans arbetar för en framtidens gruv- och mineralindustri. Utöver det får du även

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse 

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Plats: Kiruna eller Malmberget, resor mellan våra verksamhetsorter förekommer

Omfattning: Heltid

För mer information om tjänsten vänligen kontakta sektionschef Per Tomas Uusitalo +46 980-783 58.

Fackliga kontakter

Kiruna/Svappavaara

Unionen, Sakari Alanko, 0980-725 08

Akademikerföreningen, Peter Johansson, 0980-718 79

Ledarna, Ingegerd Kyrö, 0980-710 50

Malmberget/Luleå

Unionen Södra Katarina Paganus, 0970-762 98

SACO-klubben Södra – Annika Taavoniku, 0970-795 32

Ledarna Södra – Christer Olofsson, 0970-765 84

Om LKAB

LKAB är en internationell gruv- och mineralkoncern med norra Sverige som bas och hela världen som arbetsplats. Vi leder vägen mot koldioxidfri produktion och vi gör det tillsammans – i en öppen, varm och säker arbetsmiljö med teknologi och utveckling i fokus. Vi välkomnar utmaningar, innovativa idéer och initiativförmåga, alltid med jämställdhet och mångfald i fokus.

Jobbar du på LKAB idag men är intresserad av en ny roll?

Då vill vi gärna att du skickar in din ansökan via vår interna karriärsida. Logga in på ditt Workday-konto och gå in på ”Jobbcenter”, där kan du söka fram alla lediga jobb och skicka din ansökan.

Inför rekryteringen har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi tackar vänligt men bestämt nej till all kontakt från mediemarknadsförare, rekryteringssajter och liknande.