Senior Automationsingenjör – Styrsystem

Ort
Malmberget
Anställningsform
Tillsvidare
Ansök senast
2024-07-31

Driv utvecklingen av världsledande processtyrsystem för järnmalmsindustrin. Vi söker en erfaren automationsingenjör till vårt team!

Framtidens viktigaste jobb

Vi vill leda omställningen av vår industri mot en hållbar framtid. Och på samma sätt som vi vill förändra världen, vill vi utveckla alla som är med oss på resan, personligt och professionellt. Vill du vara med och forma framtiden för världens gruv- och mineralindustri?

Din roll

Som Senior Automationsingenjör hos oss kommer du att vara en del av ett engagerat team på åtta personer som arbetar med underhåll, service och utveckling av våra avancerade processtyrsystem och automationslösningar. Dessa system sträcker sig över hela produktionskedjan i Malmberget, från gruva till bangård. Vi använder främst ABB-system, och du kommer att spela en central roll i att optimera, förändra och utveckla nya processavsnitt.

Du kommer att delta i olika typer av projekt, från snabba kortsiktiga uppdrag till större, omfattande projekt som involverar flera teknikområden. Arbetet inkluderar både applikationsprogrammering och en djup förståelse för hårdvara och nätverk. Vi söker dig som kan sätta sig in i våra processer och som kan skapa lösningar som fungerar i vår storskaliga produktionsmiljö.

Beredskap ingår i tjänsten under en vecka varannan månad, vilket innebär att du ibland behöver hantera akuta problem. Vi erbjuder viss möjlighet till hemarbete, men närvaro på plats är en viktig del av tjänsten. Vi arbetar i en stödjande miljö där alla kollegor hjälper varandra, vilket skapar en trygg och samarbetsinriktad arbetsplats. Du får möjlighet att utvecklas och lära dig nya saker genom att arbeta tillsammans med både seniora och mer juniora kollegor i en dynamisk och varierande arbetsmiljö.

Det här har du med dig

Vi söker en driven och engagerad automationsingenjör som har gedigen erfarenhet inom automation. Du har en teknisk utbildning på högskolenivå och omfattande erfarenhet inom el, styr- och reglerteknik samt industriell automation. Erfarenhet av DCS, PLC och HMI-system är nödvändig, och kunskap inom industriell nätverkskommunikation och processindustri är meriterande.

Du är analytisk och samarbetsvillig, med förmåga att stötta dina kollegor och hitta lösningar på komplexa problem. Erfarenhet av att arbeta i projekt, både som deltagare och informell projektledare, är en fördel. Körkort klass B är ett krav och vi ser att du behärskar engelska i tal och skrift.

Det här får du

Övrig information

Tycker du jobbet verkar intressant och utmanande så hör gärna av dig till rekryterande chef, Peter Nilsson, för mer information om tjänsten, tel. 0970-76721För fackliga kontakter, vänligen kontakta

Unionen Södra – Per Ola Eriksson, tel. 0920-38076, SACO-klubben Södra – Annika Taavoniku, tel. 0970-79532, Ledarna Södra – Annica Kaati, tel. 0970-76765

Om LKAB

LKAB är en internationell gruv- och mineralkoncern med norra Sverige som bas och hela världen som arbetsplats. Vi leder vägen mot koldioxidfri produktion och vi gör det tillsammans – i en öppen, varm och säker arbetsmiljö med teknologi och utveckling i fokus. Vi välkomnar utmaningar, innovativa idéer och initiativförmåga, alltid med jämställdhet och mångfald i fokus.

Jobbar du på LKAB idag men är intresserad av en ny roll?

Då vill vi gärna att du skickar in din ansökan via vår interna karriärsida. Logga in på ditt Workday-konto och gå in på ”Jobbcenter”, där kan du söka fram alla lediga jobb och skicka din ansökan.

Inför rekryteringen har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi tackar vänligt men bestämt nej till all kontakt från mediemarknadsförare, rekryteringssajter och liknande.