Strateg miljömässig hållbarhet

Ort
Kiruna, Luleå, Malmberget
Anställningsform
Tillsvidare
Ansök senast
2024-05-26

Vill du vara med och göra skillnad på riktigt? Vi söker nu strateg med inriktning mot miljö i vårt arbete för att skapa bästa möjliga miljöprestanda för nuvarande och kommande verksamheter.

Koncernfunktionen Miljö och Hållbarhet stödjer och utvecklar LKAB:s hållbarhetsarbete genom att samordning, analys av hållbarhetsprestanda, omvärldsbevakning och strategiskt riskarbete. Funktionen förvaltar och utvecklar ledningssystem och processer inom hållbarhet och säkerställer efterlevnad och god kontroll. Som strateg på Avdelningen för miljö, energi och klimat deltar du i arbetet med att leda och implementera koncernens arbete inom miljömässig hållbarhet.

Framtidens viktigaste jobb

Vi vill leda omställningen av vår industri mot en hållbar framtid. Och på samma sätt som vi vill förändra världen, vill vi utveckla alla som är med oss på resan, personligt och professionellt. Vill du vara med och forma framtiden för världens gruv- och mineralindustri?

Om rollen

I denna roll behöver du ha gedigen erfarenhet av miljöfrågor inom gruvindustrin eller likvärdig industri, samt god kunskap om hållbarhet generellt. Vi söker specifikt en expert inom miljö som tillsammans med oss kan: 

Du rapporterar till avdelningschef för miljö, energi och klimat. Stationeringsort för tjänsten är Kiruna, Malmberget, Luleå eller Stockholm och resor förekommer i tjänsten.

Det här har du med dig

Som strateg och expert inom miljö behöver du vara kommunikativ, analytisk och förstå systemperspektiv. Du har förmågan att driva förändring och förbättring inom hela miljöområdet.

Vi söker dig som har en högskole-/universitetsexamen inom miljöområdet samt har:

Det här får du

Övrig information 

Välkommen med din ansökan, innehållande CV samt personligt brev, senast den 26e maj 2024. Intervjuer kommer ske löpande under ansökningsperioden.

För mer information om tjänsten vänligen kontakta avdelningschef Fredrik Pettersson: fredrik.pettersson@lkab.com alt. 070-314 20 48Fackliga kontakter:

Fackliga kontaktpersoner:

Kiruna/Svappavaara

Sakari Alanko, Unionen, 0980-725 08

Malmberget/Luleå

Unionen Södra – Per Ola Eriksson, 0920-38076

SACO-klubben Södra – Annika Taavoniku, 0970-79532

Ledarna Södra – Annica Kaati 0970-76765

Om LKAB

LKAB är en internationell gruv- och mineralkoncern med norra Sverige som bas och hela världen som arbetsplats. Vi leder vägen mot koldioxidfri produktion och vi gör det tillsammans – i en öppen, varm och säker arbetsmiljö med teknologi och utveckling i fokus. Vi välkomnar utmaningar, innovativa idéer och initiativförmåga, alltid med jämställdhet och mångfald i fokus.

Jobbar du på LKAB idag men är intresserad av en ny roll?

Då vill vi gärna att du skickar in din ansökan via vår interna karriärsida. Logga in på ditt Workday-konto och gå in på ”Jobbcenter”, där kan du söka fram alla lediga jobb och skicka din ansökan.

Inför rekryteringen har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi tackar vänligt men bestämt nej till all kontakt från mediemarknadsförare, rekryteringssajter och liknande.