Data Engineer inom Data & Analytics

Ort
Kiruna, Luleå, Malmberget IT-Huset
Anställningsform
Tillsvidare
Ansök senast
2024-05-31

Rör du dig gärna i gränsområdet mellan verksamhet och IT och ser det som en självklarhet att data är en värdefull tillgång som kräver en välfungerande hantering? Då bör du läsa vidare om rollen som Data Engineer inom Data & Analytics. 

Framtidens viktigaste jobb 

Vi vill leda omställningen av vår industri mot en hållbar framtid. Och på samma sätt som vi vill förändra världen, vill vi utveckla alla som är med oss på resan, personligt och professionellt. Vill du vara med och forma framtiden för världens gruv- och mineralindustri?

Din roll

Avdelningen Koncern IT består i nuläget av cirka 100 IT-experter. Vi letar nu efter en Data Engineer som kan stärka vårt team med kompetens inom utveckling och livscykelhantering av beslutsstödslösningar, samt relaterade områden som datahantering och informationsmodellering.I rollen som Data Engineer har du en central roll i att skapa och underhålla datapipelines som säkerställer effektiv och pålitlig dataintegration, transformation och leverans för samtliga användare av företagets data. Dessutom kommer du att ansvara för design, utveckling och underhåll av LKAB:s dataplattform för datalagring, bearbetning och analys. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå av:

Det här har du med dig

För att lyckas tror vi att du har erfarenhet inom något eller några av följande områden:

B-körkort och gymnasial examen är ett krav för alla tjänster inom LKAB.

Det här får du

Övrig information

Välkommen in med CV och personligt brev senast 2024-05-31.

På LKAB värderar och eftersträvar vi mångfald och en jämn könsfördelning inom avdelningarna. Du ansöker genom att klicka på länken högst upp på sidan. Bifoga ett personligt brev och ditt CV. Intervjuer och urval sker löpande, så vänta inte med din ansökan. Vi ser fram emot att höra från dig!

För mer information om tjänsten vänligen kontakta rekryterande chef Daniel Nordvall, 072-707 67 01 alt. daniel.nordvall@lkab.com.Fackliga kontakter:

Fackliga kontaktpersoner:

Kiruna/Svappavaara

Sakari Alanko, Unionen, 0980-725 08

Malmberget/Luleå

Unionen Södra – Per Ola Eriksson, 0920-38076

SACO-klubben Södra – Annika Taavoniku, 0970-79532

Ledarna Södra – Annica Kaati 0970-76765

Om LKAB

LKAB är en internationell gruv- och mineralkoncern med norra Sverige som bas och hela världen som arbetsplats. Vi leder vägen mot koldioxidfri produktion och vi gör det tillsammans – i en öppen, varm och säker arbetsmiljö med teknologi och utveckling i fokus. Vi välkomnar utmaningar, innovativa idéer och initiativförmåga, alltid med jämställdhet och mångfald i fokus.

Jobbar du på LKAB idag men är intresserad av en ny roll?

Då vill vi gärna att du skickar in din ansökan via vår interna karriärsida. Logga in på ditt Workday-konto och gå in på ”Jobbcenter”, där kan du söka fram alla lediga jobb och skicka din ansökan.

Inför rekryteringen har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi tackar vänligt men bestämt nej till all kontakt från mediemarknadsförare, rekryteringssajter och liknande.