Tekniker till Kiruna Gruva

Ort
Kiruna
Anställningsform
Tillsvidare
Ansök senast
2024-05-26

Om oss

Sektionen Kiruna Gruva Bergtransport NGB har i uppgift att krossa och transportera råmalm efter uppsatta produktions- och kvalitetsmål. Vi ansvarar för att på ett säkert och hållbart sätt leverera malmen från gruva till vår kund Sovringsverket. I sektionens uppdrag ingår även att underhålla fasta anläggningar från tappning, spårnivå, krossning samt uppfordringsanläggningen. Sektionen består av sju arbetsplatser med ca 190 anställda, som har drift, underhåll och processtyrning som primära arbetsområden.

Om tjänsten

Hos oss är du en del av vår grupp med erfarna och engagerade systemtekniker-/ingenjörer och elektriker som tillsammans ansvarar för det driftnära underhållet av våra el- och automationsanläggningar.

Arbetet utgår i huvudsak mot fasta anläggningar tillhörande uppfordringen 814. 

Som tekniker hos oss jobbar du även med styr- och säkerhetssystem, mätsystem och dokumentation för underhåll.

Du stödjer produktionsenheten med automationsfunktioner och har utrymme för att skapa ständig utveckling genom optimering och implementering av ny teknik (el, instrument, processystem). Du agerar som en av våra experter i olika förbättrings-/projektgrupper samt som sakkunnig vid haveriutredningar.

Vi ser också att du på ett öppet sätt delar med dig av din kunskap och insikt i ny teknik och nya funktioner till dina kollegor. Här har du möjlighet att ta del av och utveckla unika tekniska lösningar och vara en del av vårt arbete för framtidens gruvdrift och LKAB:s spännande omställningsresa

.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet inom el, är ansvarstagande, flexibel och arbetar självständigt. Kunskaper inom processtyrsystem, ställverk, drivsystem, instrumentering och svagströmsanläggningar, samt projektledning är meriterande. Likaså är erfarenhet av uppfordring  och dess anläggningar (konstruktion, funktion, styr/regler, säkerhetssystem, service och underhåll) högt meriterande.

Vi söker dig med gymnasieutbildning med inriktning automation/el (styr och regler).

Körkort B är ett krav.

Övrig information

Tjänsten är på dagtid med beredskap.

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 2024-05-26. Intervjuer kan komma att ske löpande.För mer information om tjänsten vänligen kontakta Produktionschef Linnea Antonsson 072-5053165. 

Fackliga kontaktpersoner:

Kiruna/Svappavaara

Sakari Alanko, Unionen, 0980-725 08

Ingegerd Kyrö, Ledarna, 0980-710 50

Peter Johansson, Akademikerföreningen, 0980-71879

Om LKAB

LKAB är en internationell gruv- och mineralkoncern med norra Sverige som bas och hela världen som arbetsplats. Vi leder vägen mot koldioxidfri produktion och vi gör det tillsammans – i en öppen, varm och säker arbetsmiljö med teknologi och utveckling i fokus. Vi välkomnar utmaningar, innovativa idéer och initiativförmåga, alltid med jämställdhet och mångfald i fokus.

Jobbar du på LKAB idag men är intresserad av en ny roll?

Då vill vi gärna att du skickar in din ansökan via vår interna karriärsida. Logga in på ditt Workday-konto och gå in på ”Jobbcenter”, där kan du söka fram alla lediga jobb och skicka din ansökan.

Inför rekryteringen har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi tackar vänligt men bestämt nej till all kontakt från mediemarknadsförare, rekryteringssajter och liknande.