Head of Group Control & Reporting

Ort
Luleå, Stockholm WTC
Anställningsform
Tillsvidare
Ansök senast
2024-04-30

Här väntar en spännande utmaning där du kommer att driva arbetet med att utveckla koncernens ekonomifunktion och därmed bidra till att möjliggöra vår gröna omställningsresa.

Framtidens viktigaste jobb

Vi vill leda omställningen av vår industri mot en hållbar framtid. På samma sätt som vi vill förändra vår industri, vill vi utveckla alla som är med oss på resan, personligt och professionellt. Vill du vara med och forma framtiden för världens gruv- och mineralindustri?

Din roll

Till LKAB-koncernen söker vi nu en erfaren och driven Head of Group Control & Reporting. Positionen är en central del av LKAB:s koncernstab Ekonomi- och Finans och är en nyckelposition inom koncernen med syfte att förse LKAB:s ledning och styrelse med korrekta underlag och analyser.

Som ansvarig för koncernens ekonomiska uppföljning och del i investeringsprocessen kommer du vara en viktig spelare i koncernstabens utveckling i nära samarbete med CFO. Du förväntas ta ett stort ägandeskap kring löpande förbättringsprojekt som bidrar till hela koncernstabens utveckling. Tjänsten ingår i ledningsgruppen för koncernstab Ekonomi- och Finans där du förväntas ta en aktiv roll.

Tjänsten innehar ett personalansvar om sex kvalificerade medarbetare och i rollen som chef förväntas du leda och motivera hela avdelningen att ständigt utvecklas. Funktionens ansvar omfattar i huvudsak:

Du rapporterar till CFO och tjänsten har placeringsort i Luleå alt. annan ort efter överenskommelse, resor ingår i tjänsten.

Det här har du med dig

Vi ser gärna att du har erfarenhet från process- och/eller tillverkningsindustrin med tonvikten på operativ uppföljning och ekonomistyrning samt kunskaper inom redovisning samt extern rapportering. Du har viljan och drivet att ta ansvar för såväl legal som operativ rapportering för en stor koncern och du har en strävan att ständigt utveckla och utvecklas. 

Vidare ser vi att du har ett strukturerat arbetssätt, ett eget driv samt förmåga och vilja att leda och engagera dina medarbetare genom en prestigelös och ödmjuk inställning till både ditt eget och andras arbete. För att lyckas i rollen är det även viktigt att du kan kommunicera tydligt med såväl kollegor inom koncernen som med externa intressenter. Förutom detta så behöver du ha:

I denna rekryteringsprocess samarbetar LKAB med Future Value. Då urval och intervjuer sker löpande är du välkommen med din ansökan så snart som möjligt men senast 30/4.

För mer information om tjänsten kontakta rekryteringskonsult, Gustav Emthén, 0767 – 83 55 90, gustav.emthen@futurevalue.se eller Lisa Aspsäter 0733 58 99 30, lisa.aspsater@futurevalue.se

Start: Enligt överenskommelse

Placering: Luleå eller enligt överenskommelse

Omfattning: Heltid

Fackliga kontakter:

Malmberget/Luleå/Stockholm

Unionen Södra: Katarina Paganus 097076298 

SACO-klubben Södra: Annika Taavoniku 0970-79532 

Ledarna Södra: Annica Kaati 0970-76765

Om LKAB

LKAB är en internationell gruv- och mineralkoncern med norra Sverige som bas och hela världen som arbetsplats. Vi leder vägen mot koldioxidfri produktion och vi gör det tillsammans – i en öppen, varm och säker arbetsmiljö med teknologi och utveckling i fokus. Vi välkomnar utmaningar, innovativa idéer och initiativförmåga, alltid med jämställdhet och mångfald i fokus.

Jobbar du på LKAB idag men är intresserad av en ny roll?

Då vill vi gärna att du skickar in din ansökan via vår interna karriärsida. Logga in på ditt Workday-konto och gå in på ”Jobbcenter”, där kan du söka fram alla lediga jobb och skicka din ansökan.

Inför rekryteringen har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi tackar vänligt men bestämt nej till all kontakt från mediemarknadsförare, rekryteringssajter och liknande.