Gruppchef till ekonomifunktionen

Location
Kiruna
Contract type
Permanent
Latest application date
2024-06-02

Job Posting End Date / last application date:

2024-06-02

Vi söker en Gruppchef för transaktionshantering till ekonomifunktionen inom affärsområde järnmalm 

Gillar du att utveckla processer och har erfarenhet av redovisning? Vill du leda en grupp engagerade och kompetenta medarbetare? Vara en viktig kugge i vårt uppdrag att stödja affärsområde järnmalm? Då kan detta vara den rätta utmaningen för dig!

Framtidens viktigaste jobb

Vi vill leda omställningen av vår industri mot en hållbar framtid. Och på samma sätt som vi vill förändra världen, vill vi utveckla alla som är med oss på resan, personligt och professionellt. Vill du vara med och forma framtiden för världens gruv- och mineralindustri?

Din roll

Huvuduppdraget för gruppen inom transaktionshantering är att hantera processen kring moderbolagets inkommande leverantörsfakturor samt kundfakturor för annat än järnmalm. En viktig del i uppdraget är stöd och support till verksamheten. I din roll som Gruppchef har du ansvaret att upprätthålla en effektiv funktion för transaktionshantering. I rollen ingår att utveckla arbetssätt och processer för en kvalitativ och effektiv hantering. Arbetet sker i nära samverkan med övriga inom ekonomifunktionen och tvärfunktionellt med andra delar av verksamheten.

Gruppen för transaktionshantering består av 8 medarbetare som du ansvarar för att leda och utveckla. I rollen rapporterar du till sektionschefen för Redovisning och transaktionshantering och stationeringsort är Kiruna. Du kommer ingå i ledningsgruppen för Ekonomi Affärsområde Järnmalm. Du kommer också få möjlighet till utbildning och utveckling inom ledarskap och coaching.

Det här har du med dig

Du har god erfarenhet av arbete med redovisning och/eller transaktionshantering. Du har ekonomisk utbildning på högskolenivå eller har tillgodogjort dig motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet.

För att lyckas i rollen är förmågan att förstå och utveckla processer viktig. Som person är du nytänkande och kan genom ett systematiskt arbetssätt och ett eget driv att få saker att hända. Du kanske är ledare idag, men viktigast är att du har intresse för ledarskap och en god kommunikationsförmåga.

I rollen kommer du arbeta med att utveckla dina medarbetare, jobba mot uppsatta mål och upprätthålla ett gott samarbete med andra delar inom verksamheten. Du är en förebild vad avser hållbarhet, säkerhet och etiska frågor. Precis som LKAB i övrigt så eftersträvar vi mångfald och en jämn könsfördelning inom sektionen. 

Det är viktigt för oss att du vill bidra till den varma och inkluderande kultur som ligger till grund för vår framgång. Vi drivs alla av ett starkt engagemang och vill skapa värde för våra kunder. Vi gillar utmaningar och välkomnar nya idéer.

Det här får du

Övrig information

Start: augusti 2024, alternativt efter överenskommelse. Plats: Kiruna. Omfattning: Heltid, dagtidFör mer information om tjänsten kontakta Sara Esberg, tel: 0980-687 69 mail: sara.esberg@lkab.com

Fackliga kontakter:Unionen Norra – Sakari Alanko, 0980-72508. Akademikerföreningen Kiruna/Svappavaara – Björn Åström, 0980-72903. Ledarna Kiruna/Svappavaara – Ingegerd Kyrö, 0980-71050

Välkommen in med CV och personligt brev senast söndagen den 2e juni. Avvakta inte med din ansökan, urval kan ske löpande.

About LKAB

LKAB is an international mining and minerals group with northern Sweden as its base and the whole world as its workplace. We lead the way towards carbon-free production and we do it together – in an open, warm and safe work environment with technology and development in focus. We welcome challenges, innovative ideas and initiative, always with equality and diversity in focus.

Do you work at LKAB today but are interested in a new role?

Then we would like you to submit your application via our internal career page. Log in to your Workday account and go to “Jobs Hub”, where you can search for all available jobs and send your application.

Prior to recruitment, LKAB has considered recruitment channels and marketing. We kindly but firmly decline all contact from media marketers, recruitment sites and the like.