Forskningsingenjör inom modellering och simulering av vattenflöden.

Location
Malmberget
Contract type
Permanent
Latest application date
2024-05-26

Job Posting End Date / last application date:

2024-05-26

Vill du arbeta i Malmberget tillsammans med både seniora ingenjörer och specialister på LKAB:s forskningsavdelning? Även samarbeta med universitet, forskningsinstitut och leverantörer runt om i världen för att driva utveckling framåt?

Då kan tjänsten som Forskningsingenjör inom modellering och simulering av vattenflöden och vattenkemi på LKAB vara något för dig!

Framtidens viktigaste jobb

Vi vill leda omställningen av vår industri mot en hållbar framtid. På samma sätt som vi vill förändra världen, vill vi utveckla alla som är med oss på resan, personligt och professionellt. Vill du vara med och forma framtiden för världens gruv- och mineralindustri?

Din roll

Vi söker en forskningsingenjör för undersökningar och modellering av vattenreningstekniker och vattensystem för att säkerställa effektivt och miljömässigt utnyttjande av framtida vattensystem.

Du kommer främst arbeta med att modellera och simulera processvatten, samt utveckla och validera våra modeller och koncept för vattensystem och reningsanläggningar. Arbetet inkluderar även labb-, pilot- och fullskaleförsök, vilket gör att du får vara med i arbetet från koncept- och modellutveckling till installation och verkliga försök i våra nuvarande och framtida anläggningar. Vi arbetar med olika simuleringsverktyg för vattensystem och vattenkemi samt använder statistiska verktyg för utvärdering av data.

Det här har du med dig

Meriterande är kunskap inom vattenreningstekniker, gruvdeponi, simuleringsverktyget PHREEQC, dataanalys i Python och/eller R.

Vi ser att du har förmåga att se helheter och tar hänsyn till det större perspektivet samt är van att driva ditt eget arbete. Du är analytisk och ser logik och samband i komplex information eller miljö. Du är van och trivs i att ta stort ansvar och följer struktur och planering, men är också beredd att omvärdera utifrån de förutsättningar som finns i varje given stund.

Det här får du  ​

Ett stimulerande och utvecklande arbete där du arbetar med frågor som ligger i framkant. Du kommer ingå i ett professionellt team med specialister som tillsammans arbetar för en framtidens gruv- och mineralindustri. Utöver det får du även

Övrig information

Start: Enligt överenskommelseAnställningsform: Tillsvidareanställning

Plats: Malmberget

Omfattning: Heltid

Välkommen in med CV och personligt brev senast 26 maj 2024.

För mer information om tjänsten vänligen kontakta Sektionschef Linda Karlsson, 761412449 eller linda.karlsson@lkab.com.

Fackliga kontakter

Malmberget/Luleå

Katarina Paganus, Unionen, 0970-762 98

Annika Taavoniku, SACO-klubben, 0970-795 32

Annica Kaati, Ledarna, 0970-767 65

About LKAB

LKAB is an international mining and minerals group with northern Sweden as its base and the whole world as its workplace. We lead the way towards carbon-free production and we do it together – in an open, warm and safe work environment with technology and development in focus. We welcome challenges, innovative ideas and initiative, always with equality and diversity in focus.

Do you work at LKAB today but are interested in a new role?

Then we would like you to submit your application via our internal career page. Log in to your Workday account and go to “Jobs Hub”, where you can search for all available jobs and send your application.

Prior to recruitment, LKAB has considered recruitment channels and marketing. We kindly but firmly decline all contact from media marketers, recruitment sites and the like.