Strateg inom social hållbarhet med fokus på CSDDD

Ort
Kiruna, Luleå, Malmberget, Stockholm WTC
Anställningsform
Tillsvidare
Ansök senast
2024-08-11

Till år 2030 har vi ambitiösa koncernmål inom klimat och energi, säkerhet och arbetsmiljö, biologisk mångfald, jämställdhet och mångfald och ekonomisk hållbarhet. Vill du vara med och leda omställningen av vår industri mot en ny världsstandard?

Koncernfunktionen Miljö och Hållbarhet stödjer och utvecklar LKAB:s hållbarhetsarbete genom samordning, analys av hållbarhetsprestanda, omvärldsbevakning och strategiskt riskarbete inom området. Funktionen förvaltar och utvecklar ledningssystem och processer inom hållbarhet samt säkerställer efterlevnad och god kontroll.

Vill du vara med på vår hållbarhetsresa och skapa förändring på riktigt är detta tjänsten för dig!

Om tjänsten 

Avdelningen för social hållbarhet kommer att utökas med fler strateger och dessa utgör ett operativt, taktiskt och strategiskt stöd till LKAB inom social hållbarhet och vissa samhällskontakter.

Uppdraget innefattar bland annat att utveckla systematik och utgöra en gemensam funktion inom social hållbarhet, vilket omfattar exempelvis intressenthantering, väsentlighetsanalys, samverkan med intressenter, sociala hållbarhetsfrågor kopplade till utvecklingsprojekt och tillståndsprojekt, omvärldsanalys inom området, rapportering och analys av prestanda samt arbete med mänskliga rättigheter och vår uppförandekod. Inom EU pågår ett flertal initiativ med ny lagstiftning inom området såsom CSDDD, vilket blir ett viktigt område för LKAB.

Vi söker specifikt en strateg som tillsammans med oss kan driva, utveckla och implementera det strategiska koncernövergripande arbetet inom fältet. Detta genom att identifiera relevanta frågor och processer genom nära samarbete med affärsområden och bransch, rapportera och identifiera framgångsfaktorer och förbättringsområden samt att utveckla ledningssystemet på området.

Du rapporterar direkt till LKAB:s Miljö och Hållbarhetsdirektör. Stationeringsort för tjänsten är Kiruna, Malmberget, Luleå eller Stockholm och resor ingår i tjänsten.

Dina kvalifikationer 

Vi söker dig med högskole-/universitetsexamen och som har erfarenhet inom relevant område. Du har goda ledaregenskaper och kan arbeta relationsbyggande, både inom- och utanför arbetsplatsen. 

Vidare har du flera års arbetslivserfarenhet från en eller flera större organisationer avseende mänskliga rättigheter andra sociala hållbarhetsfrågor. Du är van att stödja verksamheten kring de nödvändiga stegen för att implementera effektiva due diligence-processer och har mycket god kunskap inom CSDDD.

Som strateg behöver du vara kommunikativ, analytisk och bra på att anamma ett systemperspektiv. Du har för vana att omvärldsbevaka och det är en klar fördel om du har ett etablerat nätverk inom relevanta ämnesområden.

Tjänsten kräver B-körkort och förmåga att uttrycka sig obehindrat i såväl tal som skrift på svenska och engelska.

Det här får du

Övrig information 

Välkommen med din ansökan innehållande CV samt personligt brev senast 11 augusti 2024. Vi kommer att påbörja ett urval när vi är åter efter semestern (i samband med sista ansökningsdag). Det innebär att svarstiden kommer vara något fördröjd.

För mer information om tjänsten vänligen kontakta Miljö och hållbarhetsdirektör Pia Lindström: pia.lindstrom@lkab.com.

Fackliga kontakter

Kiruna/Svappavaara

Unionen Norra – Sakari Alanko, 0980-72508

Malmberget/Luleå

Unionen Södra – Per Ola Eriksson, 0920-38076

SACO-klubben Södra – Annika Taavoniku, 0970-79532

Ledarna Södra – Annika Kaati, 0970-76765

Om LKAB

LKAB är en internationell gruv- och mineralkoncern med norra Sverige som bas och hela världen som arbetsplats. Vi leder vägen mot koldioxidfri produktion och vi gör det tillsammans – i en öppen, varm och säker arbetsmiljö med teknologi och utveckling i fokus. Vi välkomnar utmaningar, innovativa idéer och initiativförmåga, alltid med jämställdhet och mångfald i fokus.

Jobbar du på LKAB idag men är intresserad av en ny roll?

Då vill vi gärna att du skickar in din ansökan via vår interna karriärsida. Logga in på ditt Workday-konto och gå in på ”Jobbcenter”, där kan du söka fram alla lediga jobb och skicka din ansökan.

Inför rekryteringen har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi tackar vänligt men bestämt nej till all kontakt från mediemarknadsförare, rekryteringssajter och liknande.