Lönekoordinator

Ort
Kiruna, Malmberget
Anställningsform
Tillsvidare
Ansök senast
2024-08-18

Är du driven och gillar att arbeta mot deadlines? Trivs du att jobba i team och utveckla digitala arbetssätt? LKAB:s HR avdelning har påbörjat en digitaliseringsresa mot automatiserade och digitaliserade processer, där Payroll är en viktig del. Vi söker nu en ny teammedlem som vill vara med oss på vår förändringsresa! 

Framtidens viktigaste jobb 

Vi vill leda omställningen av vår industri mot en hållbar framtid. Och på samma sätt som vi vill förändra världen, vill vi utveckla alla som är med oss på resan, personligt och professionellt. Vill du vara med och forma framtiden för världens gruv- och mineralindustri?

Om rollen 

Payroll består av ett team på 12 personer med ansvar för hantering av hela flödet i löneprocessen, från tidrapportering till avstämning efter lön.

Tolkning och tillämpning av arbetsrättsliga lagar, kollektivavtal och supplement är en naturlig del av arbetet.

Du kommer vara en viktig kontakt med medarbetare och chefer i de verksamheter du stöttar, där du arbetar rådgivande och coachande.

Utifrån den digitaliseringsresa vi påbörjat så kan rollen på sikt innebära att du kommer arbeta i ett tätt samarbete med våra systemförvaltare.

Det här har du med dig 

Vi söker dig som är en tekniskt intresserad problemlösare med förståelse för hur system fungerar och hur viktigt datakvalitén är. Du ska trivas med ett processorienterat arbetssätt och att arbeta med utveckling samt digitalisering av processer i kombination med god samarbetsförmåga.Rollen innebär flera kontaktytor, såväl inom HR som mot de verksamheter som just du kommer att stötta. Variationen i arbetet innebär att du behöver ha ett strukturerat arbetssätt och förmågan att prioritera.

Kompetenser som Lönespecialist eller Auktoriserad Lönekonsult hos SRF är meriterande. För alla våra tjänster på LKAB kräver vi att du har en gymnasieexamen och B-körkort. 

Det här får du

Övrig information

Stationeringsort är på plats i Kiruna eller Malmberget.Välkommen med din ansökan senast 2024-08-18. Vi kommer att påbörja ett urval när vi är åter efter semestern (i samband med sista ansökningsdag). Det innebär att svarstiden kommer vara något fördröjd.

För mer information om tjänsten – kontakta Lönechef Emma Niemi 0980-72936 emma.niemi@lkab.com.

På LKAB värderar och eftersträvar vi mångfald och en jämn könsfördelning inom avdelningarna. Du ansöker genom att klicka på länken högst upp på sidan. Bifoga ett personligt brev och ditt CV. Intervjuer och urval sker löpande, så vänta inte med din ansökan. Vi ser fram emot att höra från dig!

Fackliga kontakter:

Fackliga kontaktpersoner:

Kiruna/Svappavaara

Sakari Alanko, Unionen, 0980-725 08

Malmberget/Luleå

Unionen Södra – Per Ola Eriksson, 0920-38076

SACO-klubben Södra – Annika Taavoniku, 0970-79532

Ledarna Södra – Annica Kaati 0970-76765

Om LKAB

LKAB är en internationell gruv- och mineralkoncern med norra Sverige som bas och hela världen som arbetsplats. Vi leder vägen mot koldioxidfri produktion och vi gör det tillsammans – i en öppen, varm och säker arbetsmiljö med teknologi och utveckling i fokus. Vi välkomnar utmaningar, innovativa idéer och initiativförmåga, alltid med jämställdhet och mångfald i fokus.

Jobbar du på LKAB idag men är intresserad av en ny roll?

Då vill vi gärna att du skickar in din ansökan via vår interna karriärsida. Logga in på ditt Workday-konto och gå in på ”Jobbcenter”, där kan du söka fram alla lediga jobb och skicka din ansökan.

Inför rekryteringen har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi tackar vänligt men bestämt nej till all kontakt från mediemarknadsförare, rekryteringssajter och liknande.