Systemingenjör / systemanalytiker till Transformation

Ort
Luleå
Anställningsform
Tillsvidare
Ansök senast
2024-08-19

Som systemingenjör/analytiker har du chansen att påverka och bidra på ditt unika sätt. Allt från att utveckla kod och bygga imponerande systemlösningar till att ta en diskussion över kaffe med en kollega. Vi ger dig möjlighet att anta utmaningar och skapa smarta innovationer, i vår vänliga och tekniksmarta värld finns plats för dig att växa.

LKAB:s transformation kommer att kräva stora investeringar, där betydelsen av rätt arbetsmetodik och teknologival blir avgörande för att maximala värden ska skapas och tillvaratas. Samtliga primära produktionssystem kommer att ses över.

Din roll

Som systemingenjör/analytiker på LKAB kommer du att arbeta med avancerad processteknologi som ligger i framkant inom många tekniska områden. Din uppgift blir att säkerställa att våra processer uppfyller de höga krav som våra uppdragsgivare ställer.

Du kommer att analysera och skapa en grundläggande förståelse för våra befintliga processer och produkter, och därefter bedöma om nya teknologier och produktionslösningar är konkurrenskraftiga. Du kommer också att medverka i olika typer av tekniska utredningar för att säkerställa effektiv produktion.

Vi arbetar med ett modellbaserat arbetssätt (MBSE) för att på ett strukturerat och metodiskt sätt kunna hantera komplexiteten i LKAB:s produktionssystem och affär.

Förväntningarna på dig som systemingenjör/analytiker är att du ska ha tillräcklig bredd för att förstå helheten i våra processer och produkter, men också tillräckligt djup för att kunna kommunicera hur systemet är tänkt att fungera med ansvariga för system, delsystem och komponenter. Du kommer att röra dig inom många teknikområden och dina kontaktytor inom företaget kommer att vara breda.

Det här har du med dig

LKAB kommer att tillhandahålla nödvändiga utbildningar för att ge dig en bra möjlighet att växa in i rollen.

 Vidare så söker vi dig som är framåt och utåtriktad och som har lätt för att kommunicera och samarbeta. För att lyckas i rollen behöver du vara initiativrik och på eget bevåg kunna driva utvecklingen framåt.

Det här får du

Övrig information

Välkommen in med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 2024-08-19. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande, vänta därför inte med din ansökan.

För mer information om tjänsten kontakta Margareta Nutti Rutschman, Gruppchef, Förädlingsteknik Luleå, 072- 527 80 19 (tillgänglig efter från 12/8) alt. Göran Tuomas, Avancerad specialist/Projektledare, 070-516 91 14.

Fackliga kontakter

Malmberget/Luleå:

Unionen Södra Katarina Paganus, 0970-762 98

SACO-klubben Södra – Annika Taavoniku, 0970-795 32

Ledarna Södra – Christer Olofsson, 0970-765 84

Om LKAB

LKAB är en internationell gruv- och mineralkoncern med norra Sverige som bas och hela världen som arbetsplats. Vi leder vägen mot koldioxidfri produktion och vi gör det tillsammans – i en öppen, varm och säker arbetsmiljö med teknologi och utveckling i fokus. Vi välkomnar utmaningar, innovativa idéer och initiativförmåga, alltid med jämställdhet och mångfald i fokus.

Jobbar du på LKAB idag men är intresserad av en ny roll?

Då vill vi gärna att du skickar in din ansökan via vår interna karriärsida. Logga in på ditt Workday-konto och gå in på ”Jobbcenter”, där kan du söka fram alla lediga jobb och skicka din ansökan.

Inför rekryteringen har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi tackar vänligt men bestämt nej till all kontakt från mediemarknadsförare, rekryteringssajter och liknande.