Projektkoordinator Samhällsomvandlingen

Ort
Kiruna
Anställningsform
Tillsvidare
Ansök senast
2024-08-18

Är du en strukturerad person som tycker om att vara spindeln i nätet? Som projektkoordinator hos oss är du ett viktigt stöd i de spännande projekt som våra projektledare driver!

Framtidens viktigaste jobb

Vi vill leda omställningen av vår industri mot en hållbar framtid. Och på samma sätt som vi vill förändra världen, vill vi utveckla alla som är med oss på resan, personligt och professionellt. Vill du vara med och forma framtiden för världens gruv- och mineralindustri?    

Samhällsomvandlingens uppdrag är att med god framförhållning säkerställa marktillgång för att trygga LKAB:s gruvdrift och tillväxtplaner. Detta innebär att omkring en tredjedel av Malmfältens befolkning, motsvarande 10 000 människor, succesivt omflyttas. Totalt kommer cirka 5 000 bostäder och 700 000 kvadratmeter bostads- och lokalytor att ersättas inom ramen för samhällsomvandlingen.

Staben arbetar uppdragsstyrt med projektledning, administrativt stöd som kvalitetssäkrar hela enhetens ledningssystem, arbetssätt och rutiner samt bistår enhetschefen i att leda verksamheten.

Din roll

Projektkoordinatorns roll är att aktivt stödja arbetet med tilldelade projekt inom Samhällsomvandlingen, tillsammans med ansvariga projektledare och kollegor. Arbetet sker i nära samarbete med projektsektionen inom Samhällsomvandlingen i Kiruna, som är uppdragsgivare till projektkoordinatorerna inom staben.

Som projektkoordinator är din roll att upprätthålla projektets struktur. Du förväntas ta eget ansvar över planering och genomförande av ditt uppdrag. Eftersom varje projekt har varierande behov av stöd tas exakta arbetsuppgifter fram i samråd med projektledare inför varje enskilt projekt.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

Du genomför arbetet på ett strukturerat och ansvarsfullt sätt med stöd från dina kollegor och uppdragsgivare. Då tjänsten innebär behandling av känslig information är sekretess viktigt.

Det här har du med dig

Egenskaper vi värdesätter är att du har god kommunikationsförmåga, har lätt att samarbeta i olika arbetsgrupper och tar stort ansvar för att självständigt driva arbetet framåt.

För att passa i rollen ser vi också att du är analytisk och systematisk i ditt arbete, samtidigt som du vid behov snabbt kan göra omprioriteringar.  

Vi förväntas oss att du har:

Det här får du

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Plats: Kiruna

Omfattning: Heltid

Välkommen in med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 2024-08-18. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande, vänta därför inte med din ansökan.

För mer information om tjänsten kontakta Therese Lindroth, avdelningschef LKAB Samhällsomvandling Stab, therese.lindroth@lkab.com alt 072-2448385.

P.g.a. semestertider kommer vi dessvärre inte kunna besvara några frågor under v.29-33.

Fackliga kontaktpersoner:

Unionen Norra – Sakari Alanko, 0980-725 08

Akademikerföreningen Kiruna/Svappavaara – Peter Johansson, 0980-718 79

Ledarna Kiruna/Svappavaara – Ingegerd Kyrö, 0980-710 50

Om LKAB

LKAB är en internationell gruv- och mineralkoncern med norra Sverige som bas och hela världen som arbetsplats. Vi leder vägen mot koldioxidfri produktion och vi gör det tillsammans – i en öppen, varm och säker arbetsmiljö med teknologi och utveckling i fokus. Vi välkomnar utmaningar, innovativa idéer och initiativförmåga, alltid med jämställdhet och mångfald i fokus.

Jobbar du på LKAB idag men är intresserad av en ny roll?

Då vill vi gärna att du skickar in din ansökan via vår interna karriärsida. Logga in på ditt Workday-konto och gå in på ”Jobbcenter”, där kan du söka fram alla lediga jobb och skicka din ansökan.

Inför rekryteringen har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi tackar vänligt men bestämt nej till all kontakt från mediemarknadsförare, rekryteringssajter och liknande.