Chef för Samhällsomvandlingen Kiruna

Ort
Kiruna
Anställningsform
Tillsvidare
Ansök senast
2024-08-18

Vill du axla rollen som en inspirerande och motiverande ledare som driver samhällsomvandlingen framåt? Vi söker nu efter en chef som vill vara en central del i vår spännande verksamhet och ansvara för område Kiruna.  

Framtidens viktigaste jobb

Vi vill leda omställningen av vår industri mot en hållbar framtid. Och på samma sätt som vi vill förändra världen, vill vi utveckla alla som är med oss på resan, personligt och professionellt. Vill du vara med och forma framtiden för världens gruv- och mineralindustri?

LKAB:s avdelning för Samhällsomvandling i Kiruna har uppdraget att säkerställa marktillgång för att trygga LKAB:s gruvdrift och tillväxtplaner i Kiruna. Avdelningen ansvarar för hela processen att säkerställa mark, från utveckling av nya områden för ersättningsbostäder till avveckling och efterbehandling av mark inom avvecklingsområdet.  

Om tjänsten

Vi söker nu en engagerad och ansvarsfull avdelningschef till Samhällsomvandlingen i Kiruna. I rollen som avdelningschef har du en central roll i en spännande och dynamisk verksamhet. Tjänsten innebär att strategiskt utveckla och leda verksamheten inom det övergripande uppdraget. Inom de övergripande ansvarsområdena säkerställer du att avdelningen följer uppsatta riktlinjer och klarar uppdraget inom utsatt tid.  

Som chef och ledare förväntas du inspirera, motivera och utveckla dina medarbetare samt främja goda relationer både internt och externt. Utöver detta har du givetvis även verksamhets-, personal- samt budgetansvar. Rollen innefattar såväl samverkan internt inom LKAB som med externa aktörer och myndigheter.

Avdelningen är indelad i tre sektioner vilka är Omvandling, Projekt och Transaktioner, där varje sektion har en direktrapporterande sektionschef. Totalt består avdelningen av cirka 30 medarbetare.

I rollen ingår du i Samhällsomvandlingens ledningsgrupp och rapporterar till enhetschefen för LKAB Samhällsomvandling.

Det här har du med dig

Som ansvarig chef för samhällsomvandlingen Kiruna har du många kontaktytor och det krävs därför att du är bra på att kommunicera samt besitter en mycket god samarbetsförmåga. Du är en trygg, engagerad och närvarande ledare som motiverar din omgivning genom ditt sätt att agera.

Målmedvetenhet och drivkraft är en grundförutsättning för att trivas i rollen som avdelningschef. Du behöver självständigt och strukturerat kunna driva processer framåt, samt förutsätts ha ett nytänkande och pragmatiskt förhållningssätt med fokus på leverans av Samhällsomvandlingens övergripande uppdrag. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. 

Vi förväntar oss att du har

Det här får du

Övrig information

Stationeringsort för tjänsten är Kiruna.

Resor ingår i tjänsten.

Välkommen in med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 2024-08-18.

För mer information om tjänsten vänligen kontakta nuvarande avdelningschefLinus Niva 0980-531 79 alt. linus.niva@lkab.com.

Fackliga kontakter:

Kiruna/Svappavaara

Unionen Norra: Sakari Alanko 0980-725 08

Akademikerföreningen: Peter Johansson 0980-71879

Ledarna Norra: Ingegerd Kyrö 0980-71050

Om LKAB

LKAB är en internationell gruv- och mineralkoncern med norra Sverige som bas och hela världen som arbetsplats. Vi leder vägen mot koldioxidfri produktion och vi gör det tillsammans – i en öppen, varm och säker arbetsmiljö med teknologi och utveckling i fokus. Vi välkomnar utmaningar, innovativa idéer och initiativförmåga, alltid med jämställdhet och mångfald i fokus.

Jobbar du på LKAB idag men är intresserad av en ny roll?

Då vill vi gärna att du skickar in din ansökan via vår interna karriärsida. Logga in på ditt Workday-konto och gå in på ”Jobbcenter”, där kan du söka fram alla lediga jobb och skicka din ansökan.

Inför rekryteringen har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi tackar vänligt men bestämt nej till all kontakt från mediemarknadsförare, rekryteringssajter och liknande.