Produktionsledare/sprängtekniker

Ort
Malmberget
Anställningsform
Tillsvidare
Ansök senast
2024-07-19

Vi söker en nytänkande produktionsledare/sprängtekniker som optimerar, prioriterar och leder det dagliga arbetet inom området laddning. Det är ett jobb som du har möjlighet att forma och sätta din egen prägel på – allt för att minimera störningar och skapa effektiva produktionsprocesser.Om du är kreativ, metodisk, kvalitetsmedveten och modig är detta ett jobb du kommer trivas i.

Framtidens viktigaste jobb

Vi vill leda omställningen av vår industri mot en hållbar framtid. Och på samma sätt som vi vill förändra världen, vill vi utveckla alla som är med oss på resan, personligt och professionellt. Vill du vara med och forma framtiden för världens gruv- och mineralindustri?

Din roll

Du kommer i samarbete med produktionschef och produktionstekniker att samordna, följa upp och utveckla arbetet mot både rasbrytning och ortdrivning avseende borrning, laddning, tändsättning och sprängning. I rollen kommer du samverka med andra parter, både interna och externa. Exempel på  arbetsuppgifter och ansvarsområden är:

Vi eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med tanke på kön, ålder, etnicitet m.m. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att nå en säker och bra arbetsmiljö och arbetsmiljöfrågor har högsta prioritet.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig med lång erfarenhet av laddning kombinerad med erfarenhet av ledarskap. Du har sprängkort och gärna vidareutbildning inom sprängning. Djup kunskap om rasbrytningsprocessen är ett krav. Övrig bergerfarenhet är en merit. Du talar och skriver svenska och engelska.

Som person är du säkerhetsmedveten och noggrann. Du är prestigelös och har förmåga att samarbete över gränser med olika arbetsgrupper och personer. Du är trygg i dig själv och kan leda grupper samt fatta svåra beslut gällande laddning/sprängning. Att våga utveckla processerna är en framgångsfaktor. Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar. 

Det här får du

Övrig information

Välkommen med din ansökan innehållande CV, personligt brev senast 2024-08-19.

För mera information vänligen kontakta Krister Taivalsaari (Må-Fr 0700-1500), tel: 0970 79524 alternativt Patrik Johansson tel 0970-76211.

Fackliga kontaktpersoner: Ledarna, Christer Olofsson, tel 0970-76584, SACO, Annika Taavoniku, tel 0970-79532, Unionen Katarina Paganus, tel 0970-76298.

Om LKAB

LKAB är en internationell gruv- och mineralkoncern med norra Sverige som bas och hela världen som arbetsplats. Vi leder vägen mot koldioxidfri produktion och vi gör det tillsammans – i en öppen, varm och säker arbetsmiljö med teknologi och utveckling i fokus. Vi välkomnar utmaningar, innovativa idéer och initiativförmåga, alltid med jämställdhet och mångfald i fokus.

Jobbar du på LKAB idag men är intresserad av en ny roll?

Då vill vi gärna att du skickar in din ansökan via vår interna karriärsida. Logga in på ditt Workday-konto och gå in på ”Jobbcenter”, där kan du söka fram alla lediga jobb och skicka din ansökan.

Inför rekryteringen har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi tackar vänligt men bestämt nej till all kontakt från mediemarknadsförare, rekryteringssajter och liknande.