Gruppchef – Bergsäkerhet (Rock Engineering)

Ort
Kiruna
Anställningsform
Tillsvidare
Ansök senast
2024-08-31

Kirunagruvan är en av världens största samt högteknologiska underjordiska järnmalmsgruvor. Gruvan står inför nya spännande utmaningar när vi bryter på större djup. Därför har en helt ny sektion inom ”Bergsäkerhet” (Rock Engineering) skapats för att identifiera risker och möjliggöra säker och effektiv gruvdrift genom avancerad bergmekanisk expertis och holistisk gruvplanering. Vi söker nu en engagerad gruppchef för den operativa delen inom bergsäkerhet och seismik.  

Framtidens viktigaste jobb

Vi vill leda omställningen av vår industri mot en hållbar framtid. Och på samma sätt som vi vill förändra världen, vill vi utveckla alla som är med oss på resan, personligt och professionellt. Vill du vara med och forma framtiden för världens gruv- och mineralindustri?

Din roll

Som gruppchef spelar du en viktig roll i att säkerställa person-, anläggnings- och produktionssäkerheten för Kirunagruvan ur ett bergmekaniskt och seismiskt perspektiv. Ditt team består för närvarande av tolv kollegor med en mångfald av erfarenheter och olika internationella bakgrunder. Teamet kommer utvidgas ytterligare och du kommer delta i uppbyggandet. Dina ansvarsområden inkluderar:

Arbetsområdet omfattar både under och ovan jord, och arbetet sker i nära samarbete med gruvans planerings- och produktionsavdelningar. Som gruppchef blir du en viktig del av vår ledningsgrupp.

Dina kvalifikationer

För att lyckas i rollen söker vi dig som:

Det här får du

Övrig information

Sista ansökningsdag är den 31a augusti 2024 och på grund sommarledighet kommer intervjuer ske i september. Placeringsort är i Kiruna. Tjänsten är tillsvidare. 

För mer information om tjänsten vänligen kontakta rekryterande chef, Matthias Wimmer, tel. +46 (0) 72 72 62264.

Fackliga kontakter: Unionen, Sakari Alanko, 0980-725 08, Akademikerföreningen, Peter Johansson, 0980-718 79, Ledarna, Ingegerd Kyrö, 0980-710 50.

Om LKAB

LKAB är en internationell gruv- och mineralkoncern med norra Sverige som bas och hela världen som arbetsplats. Vi leder vägen mot koldioxidfri produktion och vi gör det tillsammans – i en öppen, varm och säker arbetsmiljö med teknologi och utveckling i fokus. Vi välkomnar utmaningar, innovativa idéer och initiativförmåga, alltid med jämställdhet och mångfald i fokus.

Jobbar du på LKAB idag men är intresserad av en ny roll?

Då vill vi gärna att du skickar in din ansökan via vår interna karriärsida. Logga in på ditt Workday-konto och gå in på ”Jobbcenter”, där kan du söka fram alla lediga jobb och skicka din ansökan.

Inför rekryteringen har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi tackar vänligt men bestämt nej till all kontakt från mediemarknadsförare, rekryteringssajter och liknande.