Bergtekniker – Seismik

Ort
Kiruna
Anställningsform
Tillsvidare
Ansök senast
2024-08-31

Kirunagruvan är en av världens största samt högteknologiska underjordiska järnmalmsgruvor. Gruvan står inför nya spännande utmaningar när vi bryter på större djup. Därför har en helt ny sektion inom ”Bergsäkerhet” (Rock Engineering) skapats för att identifiera risker och möjliggöra säker och effektiv gruvdrift genom avancerad bergmekanisk expertis och holistisk gruvplanering. Vi söker nu en teknikintresserad bergtekniker med inriktning på seismik.  

Framtidens viktigaste jobb

Vi vill leda omställningen av vår industri mot en hållbar framtid. Och på samma sätt som vi vill förändra världen, vill vi utveckla alla som är med oss på resan, personligt och professionellt. Vill du vara med och forma framtiden för världens gruv- och mineralindustri?

Din roll

Som bergtekniker kommer du att ha en central och betydelsefull operativ roll där ditt främsta uppdrag är att säkerställa person-, anläggnings- och produktionssäkerhet för Kirunagruvan, med fokus på bergmekanik och seismik. Hos oss är du en del av en stöttande arbetsgrupp som ansvarar för gruvans seismiksystem, bergsäkerhet samt har ett nära samarbete med dess produktionsavdelningar.

Dina arbetsuppgifter består bland annat av:

Du bistår även övriga i gruppen vid specialarbeten ute i fält och arbetar flexibelt för att skapa god täckning och tillgänglighet.

Dina kvalifikationer

Känner du dig hemma i gruvan och ser dig själv som en självgående, teknikintresserad, kommunikativ och samarbetsvillig person? Har du också en god känsla för service och vill jobba med säkerhetsfrågor ur ett bergmekaniskt perspektiv? Om detta låter spännande för dig, kan det vara så att du är den vi letar efter!

Det här får du

Övrig information

Sista ansökningsdag är den 31a augusti 2024 och på grund sommarledighet kommer intervjuer ske i september. Placeringsort är i Kiruna. Tjänsten är tillsvidare. Du kommer arbeta ett 3-skift med beredskap (förmiddag, ledig helg, eftermiddag, ledig vecka)

För mer information om tjänsten vänligen kontakta rekryterande chef, Matthias Wimmer, tel. +46 (0) 72 72 62264

Fackliga kontakter: Unionen, Sakari Alanko, 0980-725 08, Akademikerföreningen, Peter Johansson, 0980-718 79, Ledarna, Ingegerd Kyrö, 0980-710 50

Om LKAB

LKAB är en internationell gruv- och mineralkoncern med norra Sverige som bas och hela världen som arbetsplats. Vi leder vägen mot koldioxidfri produktion och vi gör det tillsammans – i en öppen, varm och säker arbetsmiljö med teknologi och utveckling i fokus. Vi välkomnar utmaningar, innovativa idéer och initiativförmåga, alltid med jämställdhet och mångfald i fokus.

Jobbar du på LKAB idag men är intresserad av en ny roll?

Då vill vi gärna att du skickar in din ansökan via vår interna karriärsida. Logga in på ditt Workday-konto och gå in på ”Jobbcenter”, där kan du söka fram alla lediga jobb och skicka din ansökan.

Inför rekryteringen har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi tackar vänligt men bestämt nej till all kontakt från mediemarknadsförare, rekryteringssajter och liknande.