Produktionschef Drift Kiruna förädling

Ort
Kiruna
Anställningsform
Tillsvidare
Ansök senast
2024-08-04

Om verksamheten

Kiruna Malmförädlings uppdrag är att förädla malmen från gruva till färdig produkt. Huvuddelarna i processen är sovra, anrika och pelletisera. Avdelningen består totalt av åtta sektioner, varav fyra av dom ingår i huvudprocessen och övriga fyra är stödsektioner inom kvalitet, teknik- och processutveckling, materialprocesser samt dammar och deponier. Läs mer om oss på förädlingen här: https://lkab.com/sv/om-lkab/fran-gruva-till-hamn/foradla/.

Sektionen KA3KK4 består av både ett anrikningsverk och ett pelletsverk. I sektionen finns 4 teknikområden, drift, mek, el/automation och anläggning varav drift är den största. Dagligen hanterar vi ca. 25 tusen ton råmaterial som förädlas till 19 tusen ton färdig pellets.

Din roll

Som Produktionschef Drift kommer du leda drift- och processoperatörer i deras dagliga arbete. Du kommer hantera operativa frågor i samråd med direktrapporterande personal samt föreslå och diskutera frågor av taktisk karaktär med din gruppchef. Ditt ansvar: 

Det här har du med dig

Vi söker en engagerad och driven ledare som är en bra förebild. Du gillar människor, är närvarande i verksamheten, tar stort ansvar och är trygg i rollen som ledare. Du motiveras av att lyfta och leda människor. Du coachar dem till att uppnå båda sina egna och även verksamhetens mål. Du har ett organisatoriskt öga och lätt för att prioritera och strukturera dina arbetsuppgifter. Du ska ha viljan att utveckla ditt eget ledarskap och du kommer få ledarskapsutbildning och stöd i din roll. 

Det här får du

Inom LKAB anser vi att en fungerande kombination mellan jobb och privatliv är en nyckel för att vara ett attraktivt och hållbart företag!

Övrigt 

Omfattning: Heltid skift K5 (skiftcykel K5, arbetstid nattveckor under utredning).  

Varmt välkommen med din ansökan!

Vill du veta mer om tjänsten eller har frågor om den eller organisationsförändringen: 

Kontakta Gruppchef David Björnström 0703422762

HR Business partner Viktoria Stenberg 0725332859 viktoria.stenberg@lkab.com  

Fackliga kontakter: 

Sakari Alanko, Unionen, 0980-725 08 

Ingegerd Kyrö, Ledarna, 0980-710 50 

Peter Johansson, Akademikerföreningen, 0980-718 79 

Om LKAB

LKAB är en internationell gruv- och mineralkoncern med norra Sverige som bas och hela världen som arbetsplats. Vi leder vägen mot koldioxidfri produktion och vi gör det tillsammans – i en öppen, varm och säker arbetsmiljö med teknologi och utveckling i fokus. Vi välkomnar utmaningar, innovativa idéer och initiativförmåga, alltid med jämställdhet och mångfald i fokus.

Jobbar du på LKAB idag men är intresserad av en ny roll?

Då vill vi gärna att du skickar in din ansökan via vår interna karriärsida. Logga in på ditt Workday-konto och gå in på ”Jobbcenter”, där kan du söka fram alla lediga jobb och skicka din ansökan.

Inför rekryteringen har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi tackar vänligt men bestämt nej till all kontakt från mediemarknadsförare, rekryteringssajter och liknande.