Laborant till miljöavdelningen

Ort
Kiruna
Anställningsform
Tillsvidare
Ansök senast
2024-06-16

Laborant till miljöavdelningen på Kemiska laboratoriet, Kvalitetsservice

Med kvalitet i fokus, följ med oss i en spännande roll till vårt laboratorium i världsklass. Här väntar en laborativ tjänst i en härlig gemenskap.

Framtidens viktigaste jobb

Vi vill leda omställningen av vår industri mot en hållbar framtid. Och på samma sätt som vi vill förändra världen, vill vi utveckla alla som är med oss på resan, personligt och professionellt. Vill du vara med och forma framtiden för världens gruv- och mineralindustri?

Kemiska laboratoriet i Kiruna innefattar 3 avdelningar; Miljö-, röntgen- samt våtkemiska avdelningen.  Nu söker vi en medarbetare till vår miljöavdelning.

Din rollDu kommer arbeta i ett team på 5 laboranter som har daglig kontakt med planerare och laboratorieingenjörer. I den här viktiga laborativa tjänsten har du och dina kollegor ansvar för att utföra laborativa miljöanalyser på en rad olika instrument. En annan del av ert arbete består i att utföra daglig kontroll och kalibrering. Kritiska moment utgörs även av att granska och utvärdera analysresultatet innan det godkänns och rapporteras till kund.

Avdelningen är ackrediterad enligt kvalitetsstandarden ISO 17025, vilket innebär att vi regelbundet blir granskade av en statlig myndighet och har krav på oss gällande t.ex. ledningssystem och arbetssätt. Säkerheten och kvalitén kommer alltid först och vi arbetar strukturerat med riskbedömningar, avvikelsehantering etc. Vi har kunder från alla orter inom LKAB:s verksamheter och har ett stort fokus på att ha nöjda kunder.

Det här har du med dig

Det här får du

Start: Hösten 2024 enligt överenskommelse

Plats: LKAB, Kemiska Laboratoriet Kiruna, Kiirunavaaravägen 1

Omfattning: Heltid, dagtid flex

Kontakt: Produktionschef Jenny Granmyr, 070-305 59 92, jenny.granmyr@lkab.com      

Rekryterare Sofia Sydberg, 010-144 47 03, sofia.sydberg@lkab.com           

Om LKAB

LKAB är en internationell gruv- och mineralkoncern med norra Sverige som bas och hela världen som arbetsplats. Vi leder vägen mot koldioxidfri produktion och vi gör det tillsammans – i en öppen, varm och säker arbetsmiljö med teknologi och utveckling i fokus. Vi välkomnar utmaningar, innovativa idéer och initiativförmåga, alltid med jämställdhet och mångfald i fokus.

Jobbar du på LKAB idag men är intresserad av en ny roll?

Då vill vi gärna att du skickar in din ansökan via vår interna karriärsida. Logga in på ditt Workday-konto och gå in på ”Jobbcenter”, där kan du söka fram alla lediga jobb och skicka din ansökan.

Inför rekryteringen har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi tackar vänligt men bestämt nej till all kontakt från mediemarknadsförare, rekryteringssajter och liknande.