Ekonom till ekonomifunktionen inom affärsområde järnmalm

Ort
Kiruna, Luleå, Malmberget
Anställningsform
Tillsvidare
Ansök senast
2024-05-26

Vi söker en erfaren Redovisningsekonom till ekonomifunktionen inom affärsområde järnmalm

Är du en lagspelare och vill vara med i att optimera processer i våra nya affärssystem? Vill du bli en del i vår grupp av engagerade medarbetare?  Då kan du vara den vi söker!

Framtidens viktigaste jobb

Vi vill leda omställningen av vår industri mot en hållbar framtid. Och på samma sätt som vi vill förändra världen, vill vi utveckla alla som är med oss på resan, personligt och professionellt. Vill du vara med och forma framtiden för världens gruv- och mineralindustri?

Din roll

Du kommer ingå i sektionen för Redovisning och transaktionshantering vilket har sin huvudsakliga verksamhet i Kiruna. Verksamheten ansvarar för att upprätthålla en effektiv funktion för bokslut, transaktionshantering och andra redovisningstjänster inom LKAB. Under året har vi implementerat ett nytt affärssystem med sikte på att effektivisera processer.

Tjänsten innebär ett varierande arbete inom redovisning och bokslutsarbete. Du kan ha områden som du är fördjupad inom, men det ingår också att kunna stötta varandra och vara back-up inom sektionen. En viktig del i uppdraget är att vägleda och stödja verksamheten internt gällande redovisningsfrågor.

Du kommer delta i utveckling av och utredningar inom verksamheten. Arbetet sker i nära samverkan med övriga inom ekonomifunktionen och andra delar av verksamheten. Du kommer också få möjlighet till utbildning och utveckling inom ekonomi och redovisning.

Det här har du med dig

Du har ekonomisk utbildning på högskolenivå alternativt lång erfarenhet och kompetens inom området. Vi ser att du har några års erfarenhet av redovisningsarbete och gärna vana av att arbeta i större ekonomisystem. En drivkraft hos dig är att arbeta med ständiga förbättringar. De huvudsakliga IT stöd du kommer arbeta i är IFS samt Power BI. Har du erfarenhet av IFS eller en allmänt fördjupad IT kompetens är det meriterande men inte ett krav.

Som person är du noggrann, strukturerad, ansvarsfull och har ett genuint intresse för utveckling inom redovisning. För att trivas i rollen, är du självgående, drivande, kommunikativ samt har god samarbetsförmåga. Goda kunskaper i svenska och engelska, i så väl tal som skrift. Goda kunskaper i Excel. Att du är flexibel, stresstålig under korta perioder och delar med dig av din samt tar del av andras kunskap är också viktigt.

För vår arbetsgrupp är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser därför fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som Du har med dig. Precis som LKAB i övrigt så eftersträvar vi mångfald och en jämn könsfördelning inom sektionen.

Det här får du

Övrig information

Start: enligt överenskommelse. Plats: Kiruna, Gällivare, Luleå. Omfattning: Heltid, dagtid

För mer information om tjänsten kontakta Sara Esberg, tel: 0980-687 69 mail: sara.esberg@lkab.com

Fackliga kontakter Kiruna/Svappavaara: Unionen Norra – Sakari Alanko, 0980-72508. Akademikerföreningen Kiruna/Svappavaara – Björn Åström, 0980-72903. Ledarna Kiruna/Svappavaara – Ingegerd Kyrö, 0980-71050

Fackliga kontakter Gällivare/Luleå: Unionen Södra: Katarina Paganus 097076298. SACO-klubben Södra: Annika Taavoniku 0970-79532Ledarna Södra: Annica Kaati 0970-76765

Välkommen in med CV och personligt brev senast söndagen 26/5. Avvakta inte med din ansökan, urval kan ske löpande.

Om LKAB

LKAB är en internationell gruv- och mineralkoncern med norra Sverige som bas och hela världen som arbetsplats. Vi leder vägen mot koldioxidfri produktion och vi gör det tillsammans – i en öppen, varm och säker arbetsmiljö med teknologi och utveckling i fokus. Vi välkomnar utmaningar, innovativa idéer och initiativförmåga, alltid med jämställdhet och mångfald i fokus.

Jobbar du på LKAB idag men är intresserad av en ny roll?

Då vill vi gärna att du skickar in din ansökan via vår interna karriärsida. Logga in på ditt Workday-konto och gå in på ”Jobbcenter”, där kan du söka fram alla lediga jobb och skicka din ansökan.

Inför rekryteringen har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi tackar vänligt men bestämt nej till all kontakt från mediemarknadsförare, rekryteringssajter och liknande.