Tekniker till Gruvnära Prospektering

Ort
Kiruna
Anställningsform
Tillsvidare
Ansök senast
2024-04-21

Ser du dig själv som en självgående, teknikintresserad, kommunikativ och samarbetsvillig person? Har du datorvana och är bekväm med att prata både engelska och svenska på arbetsplatsen? Då tror vi att du kommer passa i rollen som Tekniker till gruvnära prospektering!

Vilka är vi?

Prospekteringen har de senaste åren tagit stora kliv för att säkra framtida mineraltillgångar för LKAB. Vi siktar nu mot att ta ytterligare steg och behöver stärka vårt team med en tekniker.

Vår avdelning, Prospektering, finns för att identifiera och undersöka områden för att hitta mineralfyndigheter och säkra LKAB:s framtid. Mineralreserver och mineraltillgångar är LKAB:s viktigaste resurs, därför är vårt arbete en förutsättning för ett hållbart och långsiktigt konkurrenskraftigt LKAB.Hos oss tänker vi långsiktigt, vårt arbete är framåtsyftande och utgår hela tiden från en framförhållning om 20 år, för att trygga utvecklingen av produktionen och våra omgivande samhällen. För att vi ska fortsätta vara framgångsrika behöver vi ett starkt team med kompetent och engagerad personal.

Om tjänsten

Som tekniker hos oss är din huvudsakliga uppgift att arbeta med att stötta och ha ett nära samarbete med våra kunniga geologer och geofysiker.

En tekniker hos oss är en viktig kugge i hjulet, där samarbete och kommunikation både inom och utom verksamheten är viktigt. Du kommer att ha ansvar över bland annat logistik, hantering och förvaring av borrkärnor i vår karteringslokal samt vid våra andra förvaringslokaler. Dessutom kommer du att hjälpa till med att skanna borrkärnor med mätinstrument och bearbeta den data vi får från skanningen.

Det här har du med dig

För oss på Prospekteringen lägger vi stort värde i att vara ansvarstagande, innovativa samt flexibla – det är också något vi också söker hos våra framtida kollegor.

Vi tror att du:

Har du dessutom tidigare erfarenhet av prospektering, logistik, diamantborrning eller av att hantera mätinstrument så ser vi det som mycket meriterande, men det är inget krav.Körkort och slutbetyg från gymnasiet är ett krav för alla våra tjänster. Tjänsten är placerad i Kiruna

Övrig information

Låter tjänsten intressant? Vi hoppas det!Du är varmt välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 21 april.Vill du veta mer om tjänsten? 

Kontakta Gruppchef Carmen Garcia, E-post carmen.garcia.del.riego@lkab.com Telefonnummer: +4673-808 42 86 eller Gruppchef Joel Krispinsson, E-post: joel.krispinsson@lkab.com Telefonnummer: +4676-142 36 96. 

Fackliga kontaktpersoner:

Kiruna/Svappavaara

Sakari Alanko, Unionen, 0980-725 08

Ingegerd Kyrö, Ledarna, 0980-710 50

Peter Johansson, Akademikerföreningen, 0980-718 79

Malmberget/Luleå

Katarina Paganus, Unionen, 0970-762 98

Annika Taavoniku, SACO-klubben, 0970-795 32Annica Kaati, Ledarna, 0970-767 65 

Om LKAB

LKAB är en internationell gruv- och mineralkoncern med norra Sverige som bas och hela världen som arbetsplats. Vi leder vägen mot koldioxidfri produktion och vi gör det tillsammans – i en öppen, varm och säker arbetsmiljö med teknologi och utveckling i fokus. Vi välkomnar utmaningar, innovativa idéer och initiativförmåga, alltid med jämställdhet och mångfald i fokus.

Jobbar du på LKAB idag men är intresserad av en ny roll?

Då vill vi gärna att du skickar in din ansökan via vår interna karriärsida. Logga in på ditt Workday-konto och gå in på ”Jobbcenter”, där kan du söka fram alla lediga jobb och skicka din ansökan.

Inför rekryteringen har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi tackar vänligt men bestämt nej till all kontakt från mediemarknadsförare, rekryteringssajter och liknande.