Application Manager

Ort
Kiruna, Luleå, Malmberget
Anställningsform
Tillsvidare
Ansök senast
2024-02-29

Vill du ha en koordinerande roll med många kontaktytor och agerar länken mellan verksamheten och övriga delar inom IT? Skulle du beskriva dig själv som kreativ, driven och nyfiken på att hitta nya lösningar? Vill du arbeta med spännande uppgifter i ett bolag som leder omställningen av gruvindustrin mot en hållbar framtid? Då kan tjänsten som Application Manager på IT-avdelningen vid LKAB vara något för dig!

Din roll

Som Application Manager ansvarar du för att hålla samman de aktiviteter som rör förvaltningsuppdraget för några av LKAB:s fokusapplikationer. Detta innebär självständiga och varierande arbetsuppgifter som innehåller inslag av både taktisk och operativ karaktär så som att:

Du ansvarar för livscykelhanteringen för att säkerställa att applikationen är relevant inom LKAB:s totala digitala landskap och att förvaltningen sköts på ett kvalitativt och säkert sätt. Du ansvarar för upprättandet av en utvecklingsplan för respektive applikation och att driva förvaltningsaktiviteter med ständiga förbättringar inom ramen för denna. Du motiveras framför allt av att skapa verksamhetsnytta och tillgänglighet för våra applikationer.

Du har en koordinerande roll med många kontaktytor och agerar länken mellan verksamheten och övriga delar inom IT. Att samverka med representanter från verksamheten samt externa parter/leverantörer och driftorganisationen är centrala delar i uppdraget.

Det här har du med dig

Meriterande är:

Du har förmågan att driva dina frågor framåt på ett lösningsorienterat sätt där du prioriterar mellan arbetsuppgifter av både hög och låg karaktär. Du motiveras av många kontaktytor i en koordinerande roll som präglas av mycket frihet under ansvar och en god dialog mellan kollegor.

Vidare tycker du om att arbeta i ett högt tempo i en föränderlig miljö där den ena dagen inte är den andra lik. Utöver detta har du en positiv inställning, en nyfikenhet och en stark vilja att hålla dig ajour inom ditt verksamhetsområde.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Plats: Kiruna, Malmberget eller Luleå

Omfattning: Heltid

B-körkort och genomförd gymnasieutbildning är ett krav för alla tjänster inom LKAB.   

Välkommen in med CV och personligt brev senast 29 februari 2024. För mer information om tjänsten vänligen kontakta gruppchef Jessica Espling, 070-323 99 17

Fackliga kontaktpersoner: 

Kiruna/Svappavaara

Unionen Norra: Sakari Alanko 0980-725 08

Akademikerföreningen: Peter Johansson 0980-71879

Ledarna Norra: Ingegerd Kyrö 0980-71050

Malmberget/Luleå

Unionen Södra: Katarina Paganus 097076298

SACO-klubben Södra: Annika Taavoniku 0970-79532

Ledarna Södra: Annica Kaati 0970-76765 

Vi erbjuder

Vår unika verksamhet kräver anställda med unik kunskap. Oavsett tjänst hjälper och stöttar vi varandra – över avdelnings- och organisationsgränser – inom hela koncernen. Det är viktigt för oss att du vill bidra till den varma och inkluderande kultur som ligger till grund för vår framgång. Vi drivs alla av ett starkt engagemang och vill skapa värde för våra kunder. Vi gillar utmaningar och välkomnar nya idéer. Vi bygger förtroende genom att ta ansvar och hos oss kommer alltid säkerheten först. Våra värderingar är alltså engagemang, innovation och ansvar. Förutom att bli en del av vår breda organisation med gott om möjligheter till utbildning och utveckling i ditt dagliga arbete erbjuder vi alla medarbetare ett attraktivt utbud av förmåner.

På LKAB värdesätter och strävar vi efter mångfald och en jämn könsfördelning inom avdelningarna. Ansök genom att klicka på länken högst upp på sidan. Bifoga ett personligt brev och ditt CV. Intervjuer och urval sker löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Vi ser fram emot att höra från dig!

Övrig information

Var MEDVETEN om att om du för tillfället är anställd eller tillfälligt anställd inom LKAB fyller du inte i ansökan på denna sida. Logga in på ditt Workday-konto och ansök via ”Hitta jobb” Tack!

Inför rekryteringen har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undviker all kontakt från mediemarknadsförare, rekryteringssajter och liknande.