Senior Geomekanisk ingenjör till Utvecklingsområde Gruva

Ort
Kiruna, Luleå, Malmberget
Anställningsform
Tillsvidare
Ansök senast
2024-02-29

Vill du vara med och driva den framtida inriktningen för LKAB:s utvecklingsområde gruva?

LKAB:s teknikstab är en strategisk koncernövergripande organisation med ansvar för den övergripande teknik- och systemledningen av prioriterade utvecklingsområden och dess framtida inriktning. Teknikstaben ansvarar för tidiga studier, prioriterade utvecklingsområden och konceptutveckling för att LKAB på ett effektivt sätt, i tidiga skeenden, ska erhålla en plan för framtida inriktning och utveckling. De tidiga studierna genomförs inom utvecklingsområdet och riktas mot prioriterade teknikområden inom LKAB.  Portföljstyrningen sker på koncernnivå där utvecklingsområden prioriteras mot övergripande mål och strategi utifrån ett strategiskt och ekonomiskt värde.

Din roll

Som senior geomekanisk ingenjör inom utvecklingsområde gruva kommer du att ha ansvar för att organisera och leda insatser för att lösa geomekaniska utmaningar. Du kommer att ge råd och input till relaterat arbete som utförs av andra delar av verksamheten. Du ansvarar också för att driva relevant utveckling som behövs för att bedöma framtida gruvbrytning.

Utvecklingen av framtida gruvdrift inkluderar alla aspekter av gruvbrytning inklusive brytningsmetoder, gruvplanering, spännings-och seismicitetshantering och bergmekanik, infrastruktur/layout samt system, utrustning, metoder och processer. Du kommer att spela en viktig roll för att säkerställa gruvans framtida säkerhet och lönsamhet.

Du kommer även ansvara för:

Som senior ingenjör inom utvecklingsområde gruva ger du input till LKAB:s strategiska och tekniska ledning. Du kommer att samarbeta med tekniska experter inom LKAB samt externa aktörer inom gruvbranschen.

Det här har du med dig

För att lyckas i denna roll behöver du ha en bred och djup kompetens inom geomekanik och bergteknik, och speciellt numerisk modellering av geotekniska spänningar och seismicitet. Du har en akademisk examen med teknisk inriktning och gedigen erfarenhet inom ansvarsområdet. Du är kapabel att identifiera behovet av och genomföra egen analys av geomekaniska problem, samt ta fram lösningsorienterade planer för att lösa storskaliga problem kopplade till framtida djupbrytning.

Därtill ser vi att du:

Körkort (B) är ett krav för alla tjänster på LKAB.

Tjänsten kan vara placerad i Malmberget, Kiruna eller Luleå. Vid placering i Luleå krävs frekventa resor till Kiruna och Malmberget och att en betydande del av arbetstiden förläggs till antingen Kiruna eller Malmberget.

Låter detta spännande?

Då är vi nyfikna på att få veta mer om dig! Skicka in din ansökan senast 29 februari men gärna så snart som möjligt då urval kommer att ske löpande.

För frågor om tjänsten får du gärna kontakta Tristan Jones, Avdelningschef, Utvecklingsområde gruva, 076-760 24 52, Tristan.jones@lkab.com.

Fackliga kontakter

Kiruna/Svappavaara

Unionen Norra: Sakari Alanko 0980-725 08

Akademikerföreningen: Peter Johansson 0980-71879

Ledarna Norra: Ingegerd Kyrö 0980-71050

Malmberget/Luleå

Unionen Södra: Katarina Paganus 097076298

SACO-klubben Södra: Annika Taavoniku 0970-79532

Ledarna Södra: Annica Kaati 0970-76765

Vi erbjuder

Vår unika verksamhet kräver anställda med unik kunskap. Oavsett tjänst hjälper och stöttar vi varandra – över avdelnings- och organisationsgränser – inom hela koncernen. Det är viktigt för oss att du vill bidra till den varma och inkluderande kultur som ligger till grund för vår framgång. Vi drivs alla av ett starkt engagemang och vill skapa värde för våra kunder. Vi gillar utmaningar och välkomnar nya idéer. Vi bygger förtroende genom att ta ansvar och hos oss kommer alltid säkerheten först. Våra värderingar är alltså engagemang, innovation och ansvar. Förutom att bli en del av vår breda organisation med gott om möjligheter till utbildning och utveckling i ditt dagliga arbete erbjuder vi alla medarbetare ett attraktivt utbud av förmåner.

På LKAB värdesätter och strävar vi efter mångfald och en jämn könsfördelning inom avdelningarna. Ansök genom att klicka på länken högst upp på sidan. Bifoga ett personligt brev och ditt CV. Intervjuer och urval sker löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Vi ser fram emot att höra från dig!

Övrig information

Var MEDVETEN om att om du för tillfället är anställd eller tillfälligt anställd inom LKAB fyller du inte i ansökan på denna sida. Logga in på ditt Workday-konto och ansök via ”Hitta jobb” Tack!

Inför rekryteringen har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undviker all kontakt från mediemarknadsförare, rekryteringssajter och liknande.