Maskinsäkerhetsingenjör/-tekniker

Ort
Kiruna, Malmberget
Anställningsform
Tillsvidare
Ansök senast
2024-03-08

Trivs du i att jobba serviceinriktat och drivs av förbättringsarbete? Vill du ha möjligheten att bidra i utformningen av vår funktion Maskinsäkerhet? Då kan tjänsten som Maskinsäkerhetsingejör/-tekniker vid LKAB vara något för dig!

Om oss

”Säkerheten först” är ett viktigt ledord på LKAB. För oss på stödfunktionen Maskinsäkerhet innebär det att hjälpa verksamheten att bygga in säkerhet vid ny- och ombyggnation genom att skapa förutsättningar för att det ska vara ”lätt att göra rätt”.

LKAB står inför stora utvecklingsmöjligheter och behöver utöka laget inom Maskinsäkerhet, för att bättre kunna stötta de ökande behoven inom området. Som ingenjör/tekniker ges du möjligheten att arbeta med arbetssätt och instruktioner samt olika praktiska utmaningar när de tillämpas i anläggningar som gruvor, förädlingsverk och malmhamnar. 

Eftersom vårt team finns utspridda på flera orter har du möjlighet att arbeta i antingen Malmberget eller Kiruna. Att arbeta åt LKAB innebär att du har nära till vår storslagna natur och ett behagligt pendlingsavstånd till både arbete och friluftsliv.

Din roll

Som ingenjör/tekniker inom Maskinsäkerhet kommer du att arbeta med att serva verksamheten utifrån vårt uppdrag (se nedan) och jobba med ständiga förbättringar för att kontinuerligt identifiera och utveckla lösningar för nya behov inom området. Då funktionen Maskinsäkerhet är i en utvecklingsfas så kommer du även ha möjlighet att bidra i utformningen av dess verksamhet.

Maskinsäkerhetsfunktionens löfte mot LKAB:s verksamhet är att för des arbetsområde:

Detta innebär att en maskinsäkerhetsingenjörs uppdrag består av att hjälpa och stötta utifrån den samlade kunskap och vid behov med stöd av experter utreda och förvalta teknikkunnandet inom området. Uppdraget kan även innebära deltagande i olika taktiska och strategiska projekt utifrån ett maskinsäkerhetsperspektiv.

Vi söker dig som har som har ingenjörsutbildning och gärna erfarenhet av maskinsäkerhetsarbete.

För att du ska trivas i rollen bör du ha en förmåga att skapa kontaktnät och utbilda personal på ett pedagogiskt sätt. Att ha goda samarbeten är viktigt för dig och något som du eftersträvar i ditt arbete. 

Vårt mål är att ständigt utveckla och förbättra maskinsäkerheten på LKAB, därför behöver du tillsammans med oss ha ett nyfiket och kreativt synsätt för att vi ska nå nya säkra lösningar.

Det här har du med dig 

Vi letar efter dig med ett genuint intresse för säkerhet i industrianläggningar och innovativa lösningar och som vill jobba i en varierande arbetsmiljö.

För den här tjänsten är vi särskilt intresserade av dig som redan har en viss erfarenhet från industrin och har jobbat med säkerhet och riskhantering eller har motsvarande erfarenhet inom området. Vi vänder oss till dig som har en ingenjörsutbildning eller annan teknisk utbildning, alternativt motsvarande kompetens förvärvad genom erfarenhet.

I rollen ingår att läsa lagkrav samt föreskrifter på svenska, därför är det viktigt att du kan förstå och tolka det för att sedan kunna lära ut och applicera det i verksamheten.

Kunskap inom CE-märkningsprocessen av maskiner och anläggningar är meriterande.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Plats: Kiruna eller Malmberget

Omfattning: Heltid B-körkort och genomförd gymnasieutbildning är ett krav för alla tjänster inom LKAB.  

Välkommen in med CV och personligt brev senast 8 mars 2024. För mer information om tjänsten vänligen kontakta gruppchef Jan Liljeström på +46 980-649 52.

Fackliga kontakter:

Kiruna/Svappavaara 

Unionen Norra: Sakari Alanko 0980-725 08 

Akademikerföreningen: Peter Johansson 0980-71879 

Ledarna Norra: Ingegerd Kyrö 0980-71050 

Malmberget/Luleå  

Unionen Södra: Katarina Paganus 097076298 

SACO-klubben Södra: Annika Taavoniku 0970-79532 

Ledarna Södra: Annica Kaati 0970-76765 

Vi erbjuder

Vår unika verksamhet kräver anställda med unik kunskap. Oavsett tjänst hjälper och stöttar vi varandra – över avdelnings- och organisationsgränser – inom hela koncernen. Det är viktigt för oss att du vill bidra till den varma och inkluderande kultur som ligger till grund för vår framgång. Vi drivs alla av ett starkt engagemang och vill skapa värde för våra kunder. Vi gillar utmaningar och välkomnar nya idéer. Vi bygger förtroende genom att ta ansvar och hos oss kommer alltid säkerheten först. Våra värderingar är alltså engagemang, innovation och ansvar. Förutom att bli en del av vår breda organisation med gott om möjligheter till utbildning och utveckling i ditt dagliga arbete erbjuder vi alla medarbetare ett attraktivt utbud av förmåner.

På LKAB värdesätter och strävar vi efter mångfald och en jämn könsfördelning inom avdelningarna. Ansök genom att klicka på länken högst upp på sidan. Bifoga ett personligt brev och ditt CV. Intervjuer och urval sker löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Vi ser fram emot att höra från dig!

Övrig information

Var MEDVETEN om att om du för tillfället är anställd eller tillfälligt anställd inom LKAB fyller du inte i ansökan på denna sida. Logga in på ditt Workday-konto och ansök via ”Hitta jobb” Tack!

Inför rekryteringen har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undviker all kontakt från mediemarknadsförare, rekryteringssajter och liknande.