Kvalitetsingenjör till Kvalitetsservice

Ort
Svappavaara
Anställningsform
Tillsvidare
Ansök senast
2024-02-29

Är du nyfiken på teknik, kvalitet och vill arbete i en familjärmiljö? Vi söker nu en kvalitetsingenjör till LKAB Svappavaara.

Kvalitetsservice arbetar för att säkerställa kvalitén på inkommande och färdig produkt och arbetar systematiskt och processorienterat i hela flödet från gruva färdig produkt.

Din roll

Som kvalitetsingenjör arbetar du huvudsakligen med process- och kvalitetstekniskt stöd gentemot LKAB:s förädlingsverk och andra interna kunder, uppföljning och kontroll av analysmetoder och är ansvarig för kvalitén med avseende på kontrollprogram, mätosäkerhet, avvikelsehantering, förbättringsarbete och införande av nya rutiner. Arbetet sker i nära samarbete med processingenjörer, övriga arbetsplatser inom sektionen, forskningsingenjörer och metodutvecklare samt att en del uppdragsbaserat.

Det här har du med dig 

Vi söker dig Din som har universitets- eller högskoleutbildning med lämplig inriktning eller motsvarande erfarenhet. Kanske är du nyexaminerad eller har några års erfarenhet. 

Meriterande är kunskaper inom kemi, geologi, mineralteknik, statistik, uppbyggnad av metoder samt mätosäkerhetsberäkningar. 

Erfarenhet av utvecklings-, laboratorie- och kvalitetsarbete är också meriterande. Några specifika erfarenheter som är meriterande är arbete med till exempel XRF, XRD, gaskromatografi (GC) och provtagning .

Du är en god analytiker och har lätt att se möjligheter och lösningar på de frågeställningar som kan uppstå. Du är kommunikativ, har lätt för att samarbeta, ansvarstagande och för kvalitetsarbetet framåt. Du förväntas även ha goda kunskaper i engelska och svenska, i tal och skrift.

För tjänsten ställs krav på körkort B. 

Det här får du

För vår arbetsgrupp är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser därför fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som Du har med dig. Precis som LKAB i övrigt så eftersträvar vi mångfald och en jämn könsfördelning inom avdelningen. 

Välkommen med ditt cv och personliga brev. Urval och intervjuer sker löpande, så vänta inte med din ansökan.

Start: Enligt överenskommelse

Plats: Förädli Svappavaara

Omfattning: Heltid, dagtid

Kontakt

Gruppchef: Maria Sandström, tfn 0980 532 71

Facklig kontakt

Unionen Norra – Sakari Alanko, tfn 0980-725 08

Akademikerföreningen Kiruna/Svappavaara – Peter Johansson, tfn 0980-718 79

Ledarna Kiruna/Svappavaara – Ingegerd Kyrö, tfn 0980-710 50

Vi erbjuder

Vår unika verksamhet kräver anställda med unik kunskap. Oavsett tjänst hjälper och stöttar vi varandra – över avdelnings- och organisationsgränser – inom hela koncernen. Det är viktigt för oss att du vill bidra till den varma och inkluderande kultur som ligger till grund för vår framgång. Vi drivs alla av ett starkt engagemang och vill skapa värde för våra kunder. Vi gillar utmaningar och välkomnar nya idéer. Vi bygger förtroende genom att ta ansvar och hos oss kommer alltid säkerheten först. Våra värderingar är alltså engagemang, innovation och ansvar. Förutom att bli en del av vår breda organisation med gott om möjligheter till utbildning och utveckling i ditt dagliga arbete erbjuder vi alla medarbetare ett attraktivt utbud av förmåner.

På LKAB värdesätter och strävar vi efter mångfald och en jämn könsfördelning inom avdelningarna. Ansök genom att klicka på länken högst upp på sidan. Bifoga ett personligt brev och ditt CV. Intervjuer och urval sker löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Vi ser fram emot att höra från dig!

Övrig information

Var MEDVETEN om att om du för tillfället är anställd eller tillfälligt anställd inom LKAB fyller du inte i ansökan på denna sida. Logga in på ditt Workday-konto och ansök via ”Hitta jobb” Tack!

Inför rekryteringen har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undviker all kontakt från mediemarknadsförare, rekryteringssajter och liknande.