Sektionschef till Sovringsverket

Ort
Kiruna
Anställningsform
Tillsvidare
Ansök senast
2024-03-10

Om verksamheten

Kiruna Malmförädlings uppdrag är att förädla malmen från gruva till färdig produkt. Huvuddelarna i processen är sovra, anrika och pelletisera. Avdelningen består totalt av åtta sektioner, varav fyra av dom ingår i huvudprocessen och övriga fyra är stödsektioner inom kvalitet, teknik- och processutveckling, materialprocesser samt dammar och deponier. Läs mer om oss på förädlingen här: https://lkab.com/sv/om-lkab/fran-gruva-till-hamn/foradla/.

Är du en värderingsdriven ledare som vill ha en viktig roll i arbetet med att förverkliga vår vision om en ny världsstandard för gruvbrytning? Då ska du söka tjänsten som sektionschef/verkschef för vårt anrika sovringsverk i Kiruna! Vi söker Dig som är beredd att delta i förändringsarbeten kring utveckling av arbetssätt, kultur och värdegrund på resan mot CO2-fri järnsvamp.

Din roll

Som sektionschef ingår du i ledningsgruppen för Kiruna Malmförädling och rapporterar till avdelningschef. Du har det övergripande ansvaret för den totala verksamheten inom din sektion/verk vilket bland annat innebär att, tillsammans med dina ca 100 medarbetare, säkerställa produktionsplaner och kvalitetsåtaganden inom ramen för budgeterade kostnader.

I dina arbetsuppgifter ingår även personalutveckling, arbetsmiljöarbete samt ekonomisk resultatuppföljning. Till din hjälp har du grupp- och produktionschefer som ansvarar för den dagliga produktionen på deras respektive områden samt ett nära samarbete med övriga sektioner och stödfunktioner som HR, ekonomi och arbetsmiljö. 

Du arbetar enligt LKABs ledarskapsvision och värdesätter ett relationsinriktat ledarskap. För att du ska trivas i rollen, tror vi att du värdesätter att ha roligt på jobbet, är modig och vågar tänka utanför ramen.

Det här har du med dig

Vi söker en engagerad och driven ledare som är en bra förebild. Du gillar människor, är närvarande i verksamheten, tar stort ansvar och är trygg i rollen som ledare. Du motiveras av att lyfta och leda människor. Du coachar dem till att uppnå båda sina egna och även verksamhetens mål. Du har ett organisatoriskt öga och lätt för att prioritera och strukturera dina arbetsuppgifter.

Det här får du

Inom LKAB anser vi att en fungerande kombination mellan jobb och privatliv är en nyckel för att vara ett attraktivt och hållbart företag!

Övrigt

Omfattning: Heltid med dagtid och förtroendetid.

Varmt välkommen med din ansökan innehållande personligt brev och CV. Rekryteringen sker löpande vänta därför inte med din ansökan!

Vill du veta mer om tjänsten?

Kontakta avdelningschef Helena Ojanlatva +46 70 317 55 76, helena.ojanlatva@lkab.com

Fackliga kontakter:

Sakari Alanko, Unionen, 0980-725 08

Ingegerd Kyrö, Ledarna, 0980-710 50

Peter Johansson, Akademikerföreningen, 0980-718 79

Vi erbjuder

Vår unika verksamhet kräver anställda med unik kunskap. Oavsett tjänst hjälper och stöttar vi varandra – över avdelnings- och organisationsgränser – inom hela koncernen. Det är viktigt för oss att du vill bidra till den varma och inkluderande kultur som ligger till grund för vår framgång. Vi drivs alla av ett starkt engagemang och vill skapa värde för våra kunder. Vi gillar utmaningar och välkomnar nya idéer. Vi bygger förtroende genom att ta ansvar och hos oss kommer alltid säkerheten först. Våra värderingar är alltså engagemang, innovation och ansvar. Förutom att bli en del av vår breda organisation med gott om möjligheter till utbildning och utveckling i ditt dagliga arbete erbjuder vi alla medarbetare ett attraktivt utbud av förmåner.

På LKAB värdesätter och strävar vi efter mångfald och en jämn könsfördelning inom avdelningarna. Ansök genom att klicka på länken högst upp på sidan. Bifoga ett personligt brev och ditt CV. Intervjuer och urval sker löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Vi ser fram emot att höra från dig!

Övrig information

Var MEDVETEN om att om du för tillfället är anställd eller tillfälligt anställd inom LKAB fyller du inte i ansökan på denna sida. Logga in på ditt Workday-konto och ansök via ”Hitta jobb” Tack!

Inför rekryteringen har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undviker all kontakt från mediemarknadsförare, rekryteringssajter och liknande.