Forskningsingenjör inom modellering och simulering

Ort
Kiruna
Anställningsform
Tillsvidare
Ansök senast
2024-03-15

Vill du arbeta i Kiruna tillsammans med både seniora ingenjörer och specialister på LKAB:s forskningsavdelning? Vill du samarbeta med universitet, forskningsinstitut och leverantörer runt om i världen för att driva utveckling framåt? Då kan tjänsten som Forskningsingenjör inom modellering och simulering på LKAB vara något för dig!

Om oss 

Vi söker dig som vill vara med att utveckla framtidens klimatsmarta och hållbara järnmalmsprocesser och produkter. Vid LKAB i Kiruna och Svappavaara har vi ett stort pågående arbete att successivt fasa ut våra fossila bränslen i våra produktionsanläggningar samt parallellt utveckla morgondagens energieffektiva och koldioxidfria förädlingsprocesser, allt i enlighet med Sveriges och Europas energi- och klimatmål.

Din roll

Vi arbetar simuleringsdrivet och programmerar i C++ samt analyserar i Python. Du kommer främst arbeta med att modellera och simulera våra förädlingsprocesser, samt utveckla och validera våra processmodeller och processkoncept. Valideringsarbetet inkluderar labb-, pilot- och fullskaleförsök, vilket gör att du får vara med i arbetet från koncept- och modellutveckling till installation och verkliga försök i våra produktionsanläggningar.

Det här har du med dig

Vi behöver bli fler som antar denna utmaning och söker därför en forskningsingenjör inom modellering och simulering. Du bör ha:

Meriterande är kunskap inom numerisk analys, termodynamik, förbränning, strömningsmekanik samt tillämpad matematik

Du har förmåga att se helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du är analytisk och ser logik och samband i komplex information eller miljö. Du är van och trivs i att ta stort ansvar och följer struktur och planering, men är också beredd att omvärdera utifrån de förutsättningar som finns i varje given stund.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse 

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Plats: Kiruna

Omfattning: Heltid

Välkommen in med CV och personligt brev senast 15 mars 2024. För mer information om tjänsten vänligen kontakta Sektionschef Mikael Stålnacke, 070-342 13 46 eller mikael.stalnacke@lkab.com.

Fackliga kontakter: 

Kiruna/Svappavaara

Unionen Norra: Sakari Alanko 0980-725 08

Akademikerföreningen: Peter Johansson 0980-71879

Ledarna Norra: Ingegerd Kyrö 0980-71050

Malmberget/Luleå

Unionen Södra: Katarina Paganus 097076298

SACO-klubben Södra: Annika Taavoniku 0970-79532

Ledarna Södra: Annica Kaati 0970-76765 

Vi erbjuder

Vår unika verksamhet kräver anställda med unik kunskap. Oavsett tjänst hjälper och stöttar vi varandra – över avdelnings- och organisationsgränser – inom hela koncernen. Det är viktigt för oss att du vill bidra till den varma och inkluderande kultur som ligger till grund för vår framgång. Vi drivs alla av ett starkt engagemang och vill skapa värde för våra kunder. Vi gillar utmaningar och välkomnar nya idéer. Vi bygger förtroende genom att ta ansvar och hos oss kommer alltid säkerheten först. Våra värderingar är alltså engagemang, innovation och ansvar. Förutom att bli en del av vår breda organisation med gott om möjligheter till utbildning och utveckling i ditt dagliga arbete erbjuder vi alla medarbetare ett attraktivt utbud av förmåner.

På LKAB värdesätter och strävar vi efter mångfald och en jämn könsfördelning inom avdelningarna. Ansök genom att klicka på länken högst upp på sidan. Bifoga ett personligt brev och ditt CV. Intervjuer och urval sker löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Vi ser fram emot att höra från dig!

Övrig information

Var MEDVETEN om att om du för tillfället är anställd eller tillfälligt anställd inom LKAB fyller du inte i ansökan på denna sida. Logga in på ditt Workday-konto och ansök via ”Hitta jobb” Tack!

Inför rekryteringen har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undviker all kontakt från mediemarknadsförare, rekryteringssajter och liknande.