Sektionschef sovring

Ort
Svappavaara
Anställningsform
Tillsvidare
Ansök senast
2023-12-20

Sektionschef för Sovringsverk i Svappavaara

Om företaget

LKAB:s dagbrottsgruvor finns i Svappavaara, fyra mil sydost om Kiruna. I dessa dagbrott losshåller vi järnmalm genom att borra, spränga, för att sedan krossa och sovra malmen till ett rågods för pelletstillverkning. I vår verksamhet ingår även malmförädling i vårt anrikningsverk och pelletsverk. I Svappavaara erbjuder vi dig en arbetsplats i en familjär miljö med stark sammanhållning i kombination med stora möjligheter att påverka och utvecklas i din tjänst.

Avdelningen gruva kommer bestå av tre sektioner; gruvplanering, dagbrott och sovring.

Om tjänsten

Vi söker dig som vill ta dig an utmaningen som sektionschef för sovringen i Svappavaara och som vill optimera produktionen i vår sovringsanläggning!

Gruvan i Svappavaara kännetecknas av stort engagemang och driv. Vi är en beslutsam organisation där vi har ett öppet klimat och ger feedback till varandra. Mycket har hänt inom Sovringen de senaste åren, från att all produktion och underhåll har drivits på entreprenad till att vi nu utför största delen i egen regi och där vi samordnar och drar nytta av vår samlade kompetens. Vårt fokus är att uppfylla vårt produktionsåtagande gällande rågodsleveranser till förädlingsverken, samt att upprätthålla en stabil produktion i sovringsverket. Utöver det så arbetar vi systematiskt med att ständigt effektivisera och optimera vår produktion för att vara den mest konkurrenskraftiga verksamheten.

Hos oss går säkerheten alltid först!

Som sektionschef ansvarar du för utvecklingen av produktion och underhåll i sovringsverket. Till din hjälp har du produktionschefer för produktion, underhåll och anläggningssäkerhet, ingenjörer samt engagerade och erfarna medarbetare. Du kommer även ha ett nära samarbete med sektionen för dagbrott kring inkommande råmalm och rågodshantering, samt med förädlingsverk och produktionsplanering gällande kvalitet och rågodsleveranser.

Som chef hos oss är det en självklarhet att du kan ta det nödvändiga samtalet likväl som du tar ansvar över budget och måluppfyllnad. Du har ett nära samarbete med övriga avdelningar och stödfunktioner som HR, ekonomi och arbetsmiljö, du ingår i ledningsgruppen för avdelning gruva och du kommer att vara med och påverka den spännande framtid vi ser för hela Svappavaara.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är trygg i din chefsroll och genom samarbete vill utveckla din verksamhet, dina medarbetare, samt dig själv.

Du har en naturlig fallenhet för struktur i arbetet. Du har ett affärsmässigt tänk och är en god förbild när det kommer till ledarskap och arbetsmiljöfrågor. Du är inte rädd för att ta ansvar, ägarskap och beslut för din organisation och verksamhetens resultat. Du är van vid att arbeta med ekonomisk uppföljning, måluppfyllnad och systematiskt arbetsmiljöarbete.

Vi söker dig som har en god grund inom ledarskap och med flera års chefserfarenhet. Du har omfattande erfarenhet från produktions- och underhållsarbete, gärna från gruvindustrin. Du har en högskoleutbildning inom process-/underhållsteknik, eller likvärdigt.

Tjänsten kräver B-körkort.

Övrig information

Urval och intervjuer sker löpande så skicka in ansökan med CV och personligt brev snarast, dock senast 2023-12-20. Tjänsten kan tillsättas innan ansökningstidens utgång.

För mer information om tjänsten vänligen kontakta Avdelningschef Elias Engman, 070-356 6121.

Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta HR Lina Nilsson, 070-280 2162.

Fackliga kontakter:Unionen Norra – Sakari Alanko, 0980-725 08Akademikerföreningen Kiruna/Svappavaara – Peter Johansson, 0980-718 79Ledarna Kiruna/Svappavaara – Ingegerd Kyrö, 0980-710 50

Vi erbjuder

Vår unika verksamhet kräver anställda med unik kunskap. Oavsett tjänst hjälper och stöttar vi varandra – över avdelnings- och organisationsgränser – inom hela koncernen. Det är viktigt för oss att du vill bidra till den varma och inkluderande kultur som ligger till grund för vår framgång. Vi drivs alla av ett starkt engagemang och vill skapa värde för våra kunder. Vi gillar utmaningar och välkomnar nya idéer. Vi bygger förtroende genom att ta ansvar och hos oss kommer alltid säkerheten först. Våra värderingar är alltså engagemang, innovation och ansvar. Förutom att bli en del av vår breda organisation med gott om möjligheter till utbildning och utveckling i ditt dagliga arbete erbjuder vi alla medarbetare ett attraktivt utbud av förmåner.

På LKAB värdesätter och strävar vi efter mångfald och en jämn könsfördelning inom avdelningarna. Ansök genom att klicka på länken högst upp på sidan. Bifoga ett personligt brev och ditt CV. Intervjuer och urval sker löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Vi ser fram emot att höra från dig!

Övrig information

Var MEDVETEN om att om du för tillfället är anställd eller tillfälligt anställd inom LKAB fyller du inte i ansökan på denna sida. Logga in på ditt Workday-konto och ansök via ”Hitta jobb” Tack!

Inför rekryteringen har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undviker all kontakt från mediemarknadsförare, rekryteringssajter och liknande.