Tekniker Produktionsoptimering, LKAB Wassara

Ort
Stockholm Huddinge
Anställningsform
Tillsvidare
Ansök senast
2023-12-14

Om verksamheten

LKAB Wassara levererar spjutspetsteknologi till komplexa borrprojekt världen över och är en del av LKAB Affärsområde Specialprodukter. Vi utvecklar, tillverkar och levererar vattendrivna borrhammare för användning inom gruv- och anläggningsindustrin. Vårt huvudkontor och produktionsanläggning är belägen i Huddinge, söder om Stockholm. Hjärtat i Wassaras borrsystem är den världspatenterade vattendrivna sänkborrhammaren.

Om tjänsten

Produktionsavdelningen ansvarar för anskaffning av material, mekanisk bearbetning, lagerläggning av komponenter, montering, ordermottagning, packning och leverans av komponenter och borrhammare. Då verksamheten växer söker vi en tekniker med kompetens inom maskintyperna fleraxlig svarv, samt fräsning. I rollen ingår programmering/inkörning av detaljer efter ritningar samt löpande produktionsoptimering, kostnadseffektivisering och teknisk support gällande produktionsrelaterade frågor.

Det är viktigt för vår arbetsgrupp med ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna. Vi ser ett stort värde i att alla, oavsett bakgrund, bidrar genom att dela med sig av tankar, synsätt och erfarenheter och är övertygade om att mångfald och en jämn könsfördelning bidrar till vår framgång.

Dina kvalifikationer

Du har en teknisk eftergymnasial utbildning med inriktning inom exempelvis maskinteknik eller produktionsteknik, eller motsvarande arbetslivserfarenhet. För att lyckas i rollen som tekniker tror vi att du har flera års erfarenhet av att läsa ritningar samt maskinprogrammering utifrån dessa inom något/några system som t ex Fanuc, Heidenhain eller Siemens är strakt meriterande.

Du kan hantera mätdon och du har arbetat med CAM-program typ Gibbs, Edgecam eller Mastercam tidigare. I övrigt är det naturligt för dig att arbeta med utvecklingsfrågor, modifiering och anpassning av automatiseringsprocesser och robotisering.

I övrigt är du nyfiken och intresserad av att bredda dina kunskaper och lära dig flera arbetsmoment. Eftersom vi är en mindre organisation är arbetet omväxlande och det förekommer delvis även andra arbetsuppgifter såsom materialhantering, montering mm.

B-körkort är ett krav liksom goda kunskaper inom svenska och engelska.

Vi erbjuder

LKAB Wassara erbjuder dig en spännande roll inom ett företag i teknikens framkant. Här finns möjligheten att vara med och skapa något nytt och se det hända. Du kan åtnjuta det mindre företagets mer flexibla och snabba sätt att arbeta och samtidigt ta del av den stora koncernens möjligheter. Vi kan erbjuda del i koncernens belöningssystem, förmåner som tandvård, friskvård och andra aktiviteter. LKAB Wassara är ett starkt varumärke med produkter i världsklass och vår borrteknik används inom många branscher så som gruvor, grundläggning, dammar och geoenergi.

Övrig information

Välkommen med ansökan innehållande CV och personligt brev, sista ansökningsdag är 2023-12-14 men urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan. För mer information om rollen, kontakta Verkstadschef Robert Nyberg, 070-348 45 12, robert.nyberg@lkab.com.

Arbetet är på dagtid men kan komma att bedrivas i 2-Skift.

Vi erbjuder

Vår unika verksamhet kräver anställda med unik kunskap. Oavsett tjänst hjälper och stöttar vi varandra – över avdelnings- och organisationsgränser – inom hela koncernen. Det är viktigt för oss att du vill bidra till den varma och inkluderande kultur som ligger till grund för vår framgång. Vi drivs alla av ett starkt engagemang och vill skapa värde för våra kunder. Vi gillar utmaningar och välkomnar nya idéer. Vi bygger förtroende genom att ta ansvar och hos oss kommer alltid säkerheten först. Våra värderingar är alltså engagemang, innovation och ansvar. Förutom att bli en del av vår breda organisation med gott om möjligheter till utbildning och utveckling i ditt dagliga arbete erbjuder vi alla medarbetare ett attraktivt utbud av förmåner.

På LKAB värdesätter och strävar vi efter mångfald och en jämn könsfördelning inom avdelningarna. Ansök genom att klicka på länken högst upp på sidan. Bifoga ett personligt brev och ditt CV. Intervjuer och urval sker löpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Vi ser fram emot att höra från dig!

Övrig information

Var MEDVETEN om att om du för tillfället är anställd eller tillfälligt anställd inom LKAB fyller du inte i ansökan på denna sida. Logga in på ditt Workday-konto och ansök via ”Hitta jobb” Tack!

Inför rekryteringen har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undviker all kontakt från mediemarknadsförare, rekryteringssajter och liknande.