Sektionschef till Samhällsomvandlingens Omvandlingssektion

Tjänst
Sektionschef
Ort
LKAB, Malmberget
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Sista ansökningsdag
2022-10-23

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell gruv- och mineralkoncern som erbjuder hållbara järnmalms-, mineral- och specialprodukter. Vi leder omställningen av järn- och stålindustrin och vår plan är att utveckla koldioxidfria processer och produkter fram till år 2045. Sedan 1890 har vi utvecklats genom unika innovationer och tekniklösningar och drivs framåt av mer än 4 500 medarbetare i 12 länder. LKAB-koncernen omsatte cirka 49 miljarder kronor år 2021.

LKAB:s avdelning för Samhällsomvandling i Malmberget har uppdraget att säkerställa marktillgång för att trygga LKAB:s gruvdrift och tillväxtplaner. Avdelningen är indelad i tre sektioner där Omvandling ansvarar för utveckling, avveckling och markfrågor.

Om tjänsten

Samhällsomvandlingen inom LKAB söker nu en sektionschef till vår omvandlingsorganisation då nuvarande sektionschef kommer gå i pension.

I rollen som sektionschef har du en central roll i en spännande och dynamisk verksamhet. Omvandlingssektionen ansvarar för övergripande tidplanarbete, avveckling och återställning av områden i Malmberget, utveckling av attraktiva bostadsområden i Gällivare samt Koskullskulle samt strategiska markfrågor. Du kommer att leda vår verksamhet i projektens tidiga faser och därefter verka som beställare av projekt i förprojektering samt anläggningsfas.

Tjänsten innebär ett stort eget ansvar att driva och utveckla arbetsplatsen och verksamheten. Som chef och ledare förväntas du inspirera, motivera och utveckla dina medarbetare samt främja goda relationer med andra sektioner och avdelningar. Utöver detta har du givetvis även verksamhets-, personal-, samt budgetansvar. Rollen innefattar så väl samverkan internt inom LKAB som med externa aktörer och myndigheter.

Sektionen består idag av fyra medarbetare, vilka arbetar i roller som projektledare och koordinatorer. Du rapporterar till avdelningschefen för Samhällsomvandlingen i Malmberget och stationeringsort är Gällivare/Malmberget.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet från chefs- eller projektledarroller samt har en universitets- eller högskoleutbildning, gärna med teknisk-, mark/miljö- eller samhällsbyggnadsinriktning alternativt motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. Erfarenhet från beställarroll i projekt, plan- och bygglagen och/eller förhandling är meriterande men inte ett krav.

Som sektionschef på Samhällsomvandlingen har du många kontaktytor och det krävs därför att du är bra på att kommunicera samt besitter en mycket god samarbetsförmåga. Du är en trygg, engagerad och närvarande ledare som motiverar din omgivning genom ditt sätt att agera.

Målmedvetenhet och drivkraft är en grundförutsättning för att trivas i rollen som sektionschef på LKAB Samhällsomvandling. Du behöver självständigt och strukturerat kunna driva processer framåt, samt förutsätts ha ett nytänkande och pragmatiskt förhållningssätt med fokus på leverans av Samhällsomvandlingens övergripande uppdrag.

Tjänsten kräver B-körkort och mycket goda kunskaper i svenska samt goda kunskaper i engelska.

Engagemang, Nytänkande och Ansvar är viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete. Hos oss på LKAB är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som du har med dig.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda del i företagets belöningssystem, förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter inom malmfälten samt andra aktiviteter inom LKAB:s föreningar inom exempelvis friluftsliv eller konst.

Övrig information

Välkommen in med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 23 oktober 2022.

För mer information om tjänsten vänligen kontakta avdelningschef Peter Segerstedt 0970-768 37 alt. peter.segerstedt@lkab.com.

Inför rekryteringsarbetet har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga kontakter:
Malmberget/Luleå
Unionen Södra – Per Ola Eriksson, 0920-38076
SACO-klubben Södra – Annika Taavoniku, 0970-79532
Ledarna Södra – Annica Kaati 0970-76765