Guide

Tjänst
Guide
Ort
LKAB, Kiruna
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Sista ansökningsdag
2022-10-23

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell gruv- och mineralkoncern som erbjuder hållbara järnmalms-, mineral- och specialprodukter. Vi leder omställningen av järn- och stålindustrin och vår plan är att utveckla koldioxidfria processer och produkter fram till år 2045. Sedan 1890 har vi utvecklats genom unika innovationer och tekniklösningar och drivs framåt av mer än 4 500 medarbetare i 12 länder. LKAB-koncernen omsatte cirka 49 miljarder kronor år 2021.

Om tjänsten

Vill du vara med och berätta om omställningen av vår industri till en hållbar framtid i världens största underjordiska järnmalmsgruva?

Att jobba som guide på LKAB är ett roligt och stimulerande arbete. Tjänsten är mycket varierande och omfattar guidningar på svenska eller engelska i LKAB:s Visitor Centre (Besöksgruvan) samt ute i verksamheten. Du kör bland annat ner till vår huvudnivå 1365, visar upp verken och andra delar av LKAB.

Våra guidningar har fokus på omställningen till koldioxidfria processer och produkter, miljö och samhällsomvandling. I rollen ingår att förbereda, planera och genomföra besöken. Du är med i arbetet med att uppdatera och utveckla LKAB:s Visitor Centre och deltar i utvecklingen av våra arbetssätt för en förbättrad kvalitet.

Stationeringsort för tjänsten är Kiruna och du rapporterar till avdelningschefen för Gästmottagande och besök som tillhör kommunikationsenheten på LKAB.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är beredd att ta ett stort personligt ansvar, har en förmåga att se helheten med besöket och är flexibel i ditt bemötande. För att trivas hos oss gillar du att ge mycket god service, är ansvarstagande och tar egna initiativ. Du har hög social kompetens, är pedagogisk i ditt berättande och är en god ambassadör för företaget då du också är ansiktet utåt för LKAB:s varumärke vid de guidade besöken.

Tjänsten kräver B-körkort och lägst gymnasial examen samt mycket goda kunskaper i såväl svenska som engelska, både i tal och skrift. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

Engagemang, Nytänkande och Ansvar är viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete. Hos oss på LKAB är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som du har med dig.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell Mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda del i företagets belöningssystem, förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter inom malmfälten samt andra aktiviteter inom LKAB:s föreningar inom exempelvis friluftsliv eller konst.

Övrig information

Välkommen in med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast 2022-10-23. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande, så vänta inte med din ansökan.

Tjänsten är ett vikariat som varar till och med 2023-06-30.

För mer information om tjänsten, vänligen kontakta avdelningschef Eva Selin,
070-352 48 05 alt. eva.selin@lkab.com.

För mer information om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta HR koordinator Hanna Gustafsson, Hanna.Gustafsson@lkab.com.

Inför rekryteringsarbetet har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.