Avdelningschef Teknik & Service

Tjänst
Avdelningschef
Ort
LKAB, Svappavaara
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Sista ansökningsdag
2022-11-27

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell gruv- och mineralkoncern som erbjuder hållbara järnmalms-, mineral- och specialprodukter. Vi leder omställningen av järn- och stålindustrin och vår plan är att utveckla koldioxidfria processer och produkter fram till år 2045. Sedan 1890 har vi utvecklats genom unika innovationer och tekniklösningar och drivs framåt av mer än 4 500 medarbetare i 12 länder. LKAB-koncernen omsatte cirka 34 miljarder kronor år 2020. www.lkab.com

LKABs dagbrottsgruvor finns i Svappavaara, fyra mil sydost om Kiruna. I dessa dagbrott losshåller vi järnmalm genom att borra, spränga, för att sedan krossa och sovra malmen till ett rågods för pelletstillverkning. I vår verksamhet ingår även malmförädling i vårt anrikningsverk och pelletsverk. I Svappavaara erbjuder vi dig en arbetsplats i en familjär miljö med stark sammanhållning i kombination med stora möjligheter till friluftsliv, att utvecklas i din tjänst och få vänner för livet.

Om tjänsten

Då vår nuvarande avdelningschef ska gå vidare till nya spännande uppdrag inom LKAB söker vi nu en avdelningschef för Svappavaara Teknik & Service. Som avdelningschef ingår du i ledningsgruppen för Område Svappavaara inom Affärsområde Järnmalm och rapporterar till områdeschef. Avdelningen tillhandahåller service/tjänster till produktion inom områdena media, el och automation, fastighet, miljö och projekt. Avdelningschefens viktigaste uppdrag är att skapa förutsättningar för att driva avdelningens verksamhet framåt för att nå kundernas nuvarande och kommande behov. Du kommer ha ansvaret att se till att avdelningen når mål inom ekonomi, personal, arbetsmiljö och kvalitét. Till din hjälp har du en grupp på 4 engagerade och drivna underställda chefer med varierande kompetenser och erfarenheter. Avdelningen består totalt av 80 medarbetare.

Område Svappavaara är i dag, och kommer att vara en viktig pusselbit i LKABs produktionskedja över lång tid. LKAB står inför en mycket intressant framtid och vi arbetar hårt i Svappavaara för att vara en del av omställningen. Vi har några viktiga år framför oss där beslut kommer att fattas som påverkar LKABs och Svappavaaras framtid.

Ledningsgruppen arbetar med operativa och strategiska frågor, har månadsvis uppföljning och rapportering där vi håller en öppen och trivsam miljö. Stor vikt sätter vi på arbetet med säkerhetskultur, produktivitet, kostnadskontroll och personalfrågor. Du kommer att jobba nära dina kollegor i Gruva och Förädling med stor vikt på samverkan och utveckling! Spännande jobb där du kommer få stor möjlighet att utveckla både andra och dig själv!

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som växer av att lyfta och leda människor. Då det är ett brett område är det betydelsefullt att du förstår vikten av att förmedla information och kommunicera ut resultat, både inom och utanför din organisation. I dina tidigare tjänster har du samlat på dig erfarenhet av ledarskap, gärna med personalansvar och utvecklingsarbete. Vi tror du har god förmåga att analysera och trivs i det strategiska tidsperspektivet samtidigt förstår vikten av att sätta dig in i operativa frågor och beslut. Du tror på ett relationsbaserat ledarskap som är inkluderande och bygger på tillit. Du har en eftergymnasial utbildning, gärna inom teknik eller ekonomi. Körkort B är ett krav.

Vi erbjuder

Vår unika värld kräver medarbetare med unika kunskaper. Oavsett roll så hjälps vi åt och stöttar varandra – över avdelningar och gränser – genom hela företaget. För oss är det viktigt att du vill vara med och bidra till den varma och inkluderande kultur som bygger våra framgångar. Vi drivs alla av ett starkt engagemang och vill skapa värde för våra kunder. Vi gillar utmaningar och välkomnar nya idéer. Vi bygger förtroende genom att ta ansvar och hos oss går säkerheten alltid först. Därför är våra värderingar Engagerad, Nytänkande och Ansvar som tillsammans blir ENA.

Förutom att du blir en del av vår breda verksamhet med mycket lärande i vardagen och många utvecklingsmöjligheter – erbjuder vi alla medarbetare ett attraktivt utbud av förmåner.

Övrig information

På LKAB värderar och eftersträvar vi mångfald och en jämn könsfördelning inom avdelningarna. Du ansöker genom att klicka på länken högst upp på sidan. Bifoga ett personligt brev och ditt CV. Intervjuer och urval sker löpande, så vänta inte med din ansökan. Vi ser fram emot att höra från dig!

För mer information om tjänsten kontakta Områdeschef Anders Björnström 0980-71965
För mer information om rekryteringsprocessen kontakta HR Business Partner Lina Nilsson 070 280 2162

Fackliga kontakter:
Unionen Norra – Sakari Alanko, 0980-72508

Inför rekryteringsarbetet har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder all kontakt från mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.