Inköpsanalytiker

Tjänst
Finansanalytiker
Ort
LKAB, Kiruna/Malmberget/Luleå
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Sista ansökningsdag
2022-08-21

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell gruv- och mineralkoncern som erbjuder hållbara järnmalms-, mineral- och specialprodukter. Vi leder omställningen av järn- och stålindustrin och vår plan är att utveckla koldioxidfria processer och produkter fram till år 2045. Sedan 1890 har vi utvecklats genom unika innovationer och tekniklösningar och drivs framåt av mer än 4 500 medarbetare i 12 länder. LKAB-koncernen omsatte cirka 49 miljarder kronor år 2021.

Om tjänsten

Har du stort intresse för analys och vill jobba med att optimera inköp? Är du affärsdriven, duktig på omvärldsbevakning och vill vara del av vår omställning, då kan detta vara något för dig.
Den omställning LKAB står inför medför ett ökat behov av innovation och investeringar på mellan 150–400 miljarder kronor under de kommande tjugo åren.

Inköpsorganisationen i Affärsområde järnmalm söker nu en Inköpsanalytiker där du i din roll kommer att utgöra ett nav i organisationen när det gäller omvärldsbevakning samt bidra till att optimera och utveckla inköpsarbetet i takt med vår omställning.

Som Inköpsanalytiker arbetar du med stor frihet under ansvar inom uppdraget att säkerställa kostnadseffektiva och hållbara inköp. Eftersom rollen är ny har du stora möjligheter att vara med att forma och utveckla innehållet i tjänsten.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:
• Ta fram och bistå organisationen med analys och underlag för att överblicka kategoriplaner och status i leverantörsaffärer.
• Stödja inköparna med att identifiera relevant information och data som kan stötta inköparna i leverantörsdialoger kring kostnadsutveckling för olika produkter/tjänster.
• Utveckla och digitalisera analysarbetet, extrahera relevant information och sprida denna till berörda.
• Följa och analysera KPI:er, så som kostnadsdrivare, samt utvecklingen på bransch- och makronivå.
• Kontinuerligt informera Inköpsledningen kring utvecklingen av relevanta KPI:er.

I rollen kommer du rapportera till koncerninköpschefen.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom ekonomi, supply chain eller annan utbildning som kan vara relevant för rollen. Du har erfarenhet av inköpsarbete och har kompetens inom processer och metodik när det gäller inköp. Du är affärsdriven, analytisk och gillar att arbeta med siffror och komma till slutsatser och insikter. I din roll har du många kontakter med kollegor runtomkring i organisationen och behöver därför ha en hög kommunikativ förmåga likväl som du har en mycket god samarbetsförmåga.
Tjänsten kräver mycket goda kunskaper i svenska och engelska.

Engagemang, Nytänkande och Ansvar är viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete. Hos oss på LKAB är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som du har med dig.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda del i företagets belöningssystem, förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter inom malmfälten samt andra aktiviteter inom LKAB:s föreningar inom exempelvis friluftsliv eller konst.

Övrig information

Välkommen in med CV och personligt brev senast 21 augusti 2022. För mer information om tjänsten vänligen kontakta CPO LKAB Group Caroline Wiss 070-302 18 50 eller caroline.wiss@lkab.com.

Inför rekryteringsarbetet har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Unionen Norra – Sakari Alanko, 0980-72508
Unionen Södra – Per Ola Eriksson, 0920-38076
SACO-klubben Södra – Annika Taavoniku, 0970-79532
Ledarna Södra – Annica Kaati 0970-76765