Ekonomichef område Malmberget

Tjänst
Avdelningschef
Ort
LKAB, Malmberget
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Sista ansökningsdag
2022-08-15

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell gruv- och mineralkoncern som erbjuder hållbara järnmalms-, mineral- och specialprodukter. Vi leder omställningen av järn- och stålindustrin och vår plan är att utveckla koldioxidfria processer och produkter fram till år 2045. Sedan 1890 har vi utvecklats genom unika innovationer och tekniklösningar och drivs framåt av mer än 4 500 medarbetare i 12 länder. LKAB-koncernen omsatte cirka 48,8 miljarder kronor år 2021.

Om tjänsten

Tycker du att tillväxt och utveckling är intressant? Är duktig på produktionsekonomi samt ekonomistyrning och tycker om att leda människor, är det dig vi söker.

Prioriterat är att tillsammans med ditt ekonomiteam säkerställa en affärsdrivande organisation för ett bolag avseende arbetssätt, systemstöd, information och allt som hör till. Ekonomifunktionen ska både stötta och utmana verksamheten.

Du ingår i ledningsgruppen för Malmberget och är också medlem i ledningsgruppen för Ekonomi på affärsområdet.

Dina kvalifikationer

Du har en civilekonomexamen eller likvärdig akademisk utbildning, din spetskompetens finns inom controlling och du har god vana av budget- prognos- och bokslutsarbete.
Att leda andra, analysera och pedagogiskt kommunicera med interna såväl som externa intressenter, är självklart för dig i ditt arbete.

Du sätter upp höga mål för verksamheten och ditt eget arbete och ger dig inte förrän du uppnår avsedd effekt och resultat. Ditt strategiska förhållningssätt gör att du obehindrat bidrar i strategiska frågor kring affärs- och bolagsutveckling. Dina medarbetare uppskattar dig för ditt närvarande ledarskap, och din förmåga att skapar struktur och effektiviseringar som förbättrar och gör arbetet mer effektivt.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell Mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda del i företagets belöningssystem, förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter inom malmfälten samt andra aktiviteter inom LKABs föreningar inom ex friluftsliv eller konst.

Övrig information

Välkommen in med CV och personligt brev senast 2022-08-15.
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Områdeschef Affärsområde järnmalm Malmberget Monika Sammelin tel: 070-549 9135.

Inför rekryteringsarbetet har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring, vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga kontakter:
Unionen Per-Ola Eriksson, tel 0920-38076
SACO Annika Taavoniku, tel 0970-79532
Ledarna, Annica Kaati, tel 0970-76765