Miljöingenjör

Tjänst
Ingenjör, miljö
Ort
LKAB, Malmberget
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Sista ansökningsdag
2022-08-22

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell gruv- och mineralkoncern som erbjuder hållbara järnmalms-, mineral- och specialprodukter. Vi leder omställningen av järn- och stålindustrin och vår plan är att utveckla koldioxidfria processer och produkter fram till år 2045. Sedan 1890 har vi utvecklats genom unika innovationer och tekniklösningar och drivs framåt av mer än 4 500 medarbetare i 12 länder. LKAB-koncernen omsatte cirka 49 miljarder kronor år 2021. www.lkab.com

Om tjänsten

Vill du ha en ledande roll i LKAB:s miljöarbete och vara en del av den spännande utvecklingsresa som pågår i Malmberget. Som miljöingenjör har du som huvuduppgift att tillsammans med verksamheten och miljöstab underhålla och utveckla vårt egenkontrollarbete. Du har en rådgivande roll och ansvarar för samordningen av verksamhetens miljötillstånd samt kommunikationen med tillsynsmyndigheter och intressenter. Du samverkar med andra miljöingenjörer, projektledare, konsulter och entreprenörer i utredningar och projekt. I uppgifterna ingår också planering, utvärdering och rapportering av mätningar. Tillsammans med verksamheten utvecklar du vårt miljöarbete.
Arbetet är dagtid med möjlighet till flex.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som brinner för miljöfrågor och vill utveckla både dig själv och andra i miljöarbete. Du är en fena på att samverka med andra människor samtidigt som du trivs med att arbeta självständigt inom ditt ämnesområde. Struktur och lösningsfokus är en självklarhet för dig. Det är mycket viktigt att du är bekväm i att uttrycka dig i såväl tal som skrift. Du har en högskole-/universitetsutbildning inom miljöområdet eller annan lämplig teknisk utbildning. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av att jobba med miljöfrågor inom industri och/eller miljötillsynsmyndighet.
Engagemang, Nytänkande och Ansvar är viktiga ledord för oss och för dig i ditt dagliga arbete. För vår arbetsgrupp är det viktigt att ha ett inkluderande klimat och vi ser fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som du har med dig.
B-körkort är ett krav.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell gruv- och mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda del i företagets belöningssystem, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter, tandvård samt andra aktiviteter för vår personal.

Övrig information

Välkommen att skicka in din ansökan komplett med personligt brev och CV/meritförteckning senast den 22 augusti 2022. Intervjuer och urval sker löpande, så vänta inte med din ansökan. Vi ser fram emot att höra från dig!
För mer information om tjänsten, kontakta gärna gruppchef Miljö Jonas Söderlund 010-144 25 40
Fackliga kontakter:
Sveriges Ingenjörer – Annika Taavoniku, 0970-795 32
Unionen – Per Ola Eriksson, 0920-380 76
På LKAB värderar och eftersträvar vi mångfald och en jämn könsfördelning inom avdelningarna.
Inför rekryteringsarbetet har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder all kontakt från mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.