Arbetsmiljöutvecklare

Tjänst
Utvecklare, arbetsmiljö
Ort
LKAB Minerals, Kiruna/Malmberget
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Sista ansökningsdag
2022-08-14

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell gruv- och mineralkoncern som erbjuder hållbara järnmalms-, mineral- och specialprodukter. Vi leder omställningen av järn- och stålindustrin och vår plan är att utveckla koldioxidfria processer och produkter fram till år 2045. Sedan 1890 har vi utvecklats genom unika innovationer och tekniklösningar och drivs framåt av mer än 4 500 medarbetare i 12 länder. LKAB-koncernen omsatte cirka 49 miljarder kronor år 2021. www.lkab.com.

Affärsområde Specialprodukter är en intern produkt- och tjänsteleverantör till LKAB:s kärnverksamhet och en växande och betydande extern aktör som utvecklar och marknadsför industrimineraler för anläggnings-, jordbruks- och cleantech näringen samt borrteknik och fullservicelösningar för gruv- och anläggningsindustrin. Affärsområdet har 800 anställda och omsätter 4,5 miljarder kronor.

Om tjänsten

Som Arbetsmiljöutvecklare inom Affärsområde Specialprodukter är uppdraget att i nära samarbete med chefer och medarbetare driva, säkerställa och inspirera till ett hållbart arbetsmiljöarbete inom främst våra svenska verksamheter. Med en djup kunskap inom arbetsmiljö samt förmåga att skapa förståelse och påverka beteenden leder du verksamheterna och fungerar som bollplank såväl strategiskt som operativt.

Du rapporterar till vår Chef säkerheten först och Lean inom stab Corporate Responsibility och är del av en ödmjuk, lösningsorienterad och stöttande grupp som både lyckas och möter motgångar tillsammans. I det vardagliga arbetet har du ett tätt samarbete i olika team-konstellationer tillsammans med skyddsombud, kollegor, chefer, ledningsgrupper och staber i våra divisioner, men också inom LKAB:s Affärsområde Järnmalm och Koncernstaberna.

Din roll:
• Hantera data och följa upp relevanta KPI: er inom arbetsmiljöområdet. Införa aktiviteter baserat på utfall och analys.
• Driva förbättringsprojekt inom arbetsmiljöområdet, tex utveckla och implementera utbildningar.
• Delta och representera affärsområdet i lämpliga forum
• Säkerställa kunskap om och hjälpa till med införandet av LKAB:s hållbarhetsmål inom arbetsmiljö.
• Följa upp och analysera att ledningssystemet för arbetsmiljö (ISO 45001) är effektivt

Då den organisatoriska och sociala arbetsmiljön är en viktig pusselbit inom arbetsmiljöarbetet för att våra medarbetare skall trivas och utvecklas på sina arbetsplatser är detta ett utvecklingsområde inom affärsområdet som har stort fokus framöver.

Tjänsten kräver B-körkort samt innebär resor, främst inom Norrbotten/Malmfälten, men även till våra övriga verksamheter i Sverige och Europa. Stationeringsort är Malmberget eller Kiruna.

Dina kvalifikationer

Du är en målmedveten person som ser samarbete med andra som en framgångsfaktor för goda resultat. Rollen ställer krav på struktur, ordning & reda samt en stor dos mod och trygghet. Vidare är du lösningsorienterad och proaktiv och känner ett naturligt ägarskap för dina arbetsuppgifter och att driva dessa framåt. Du har praktisk erfarenhet av strategiskt och operativt arbetsmiljöarbete.

En av utmaningarna i rollen är att bygga upp kontaktnät, relationer samt skapa förståelse för de olika verksamheterna, såväl som att anpassa sitt angreppssätt utifrån olika behov och perspektiv. Därför är det avgörande att vara kommunikativ i rollen och ha förmågan att etablera och utveckla relationer på företagets alla nivåer.

Du har en relevant universitets-/högskoleutbildning med inriktning mot arbetsmiljö, beteendevetenskap eller motsvarande kunskaper förvärvade över tid, samt flera års erfarenhet inom området.

Då vi verkar inom en internationell verksamhet, behöver du ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.

Vi erbjuder

Vi erbjuder konkurrenskraftiga villkor som bland annat del i koncernens belöningssystem, förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter lokalt, samt andra aktiviteter inom LKAB:s föreningar inom ex friluftsliv eller konst.

Rollen ger möjlighet att vara med och påverka en pågående omställning och tillväxtresa som kommer att bidra till ett bredare och starkare LKAB med fokus på hållbarhet. Ett jobb i en högteknologisk, internationell gruv- och mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad där du kommer att utvecklas i din yrkesroll.

Övrig information

Välkommen med din ansökan, CV och personligt brev, senast den 14:e augusti. Vänta inte med ansökan då urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Chef säkerheten först och Lean, Micael Andersson, +46 73 079 63 13 och/eller HR Business Partner, Joakim Särkijärvi, +46 70 381 81 73.

Inför rekryteringsarbetet har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga kontakter
Unionen Norra – Sakari Alanko, 0980-72508
Unionen Södra – Per Ola Eriksson, 0920-38076
SACO-klubben Södra – Annika Taavoniku, 0970-79532
Ledarna Södra – Annica Kaati 0970-76765