Utvecklingsingenjör Automation och modellering

Tjänst
Ingenjör, utvecklings-
Ort
LKAB, Kiruna/Malmberget
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Sista ansökningsdag
2022-08-31

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell gruv- och mineralkoncern som erbjuder hållbara järnmalms-, mineral- och specialprodukter. Vi leder omställningen av järn- och stålindustrin och vår plan är att utveckla koldioxidfria processer och produkter fram till år 2045. Sedan 1890 har vi utvecklats genom unika innovationer och tekniklösningar och drivs framåt av mer än 4 500 medarbetare i 12 länder. LKAB-koncernen omsatte cirka 49 miljarder kronor år 2021.


Vi söker dig som vill driva och utveckla LKAB:s framtida Automation och modellering. Vi söker utvecklingsingenjör inom Simulering och modellering till vår verksamhet i Malmfälten (placeringsort Kiruna eller Malmberget). Sektionen Automation & Kraft (JTTE) har till uppdrag att leda och utveckla strategisk teknik- och processutveckling inom automation och kraft för LKAB där modellering och simulering är ett viktigt arbetsområde. Utveckling utförs på uppdrag i nära samverkan med interna intressenter.

Om tjänsten

För oss inom JTTE är det viktigt att ha ett välkomnande, nyfiket, accepterande och öppet klimat. Därför söker vi just dig som motiveras och utvecklas i sådan atmosfär.

Som utvecklingsingenjör kommer du att arbeta med att utveckla och på sikt förvalta modellbaserat arbetssätt (MBA) process med avseende på arbetssätt och verktyg. Du kommer att kunna tillämpa arbetsprocesser och verktyg i digitalisering av våra produktionsprocesser i Malmfälten.

Som utvecklingsingenjör har du nära dialog med interna intressenter. Arbetet kan ske i mindre självstyrande team alternativt team bestående av kollegor från övrig verksamhet. Vi tycker att det är viktigt att man inte är ensam om uppdraget, teamarbete stärker individen och gruppen. Att vara drivande samtidigt lyhörd är viktiga egenskaper. Du ska vara väl förtrogen med att uttrycka dig i skrift och tal samt behärska och/eller utveckla nödvändiga hjälpmedel i ditt arbete.

Dina kvalifikationer

Vi söker efter dig som har en ingenjörsexamen inom simulering/modellering alternativt annan erfarenhet som kan likställas med kompetenskraven för tjänsten.

Du har erfarenhet av massflödes-, process- eller logistikmodellering eller motsvarande modellering/simulering inom processmiljö. Du vill utveckla digitalisering av framtidens processindustri med digitala verktyg i fokus. Färdigheter som är avgörande för uppdraget är:

• Språkkunskaper i både svenska och/eller engelska
• Kunskaper inom simulering och modellering
• Kunskaper inom datalogi. T ex databaser, kommunikation och reglerteori
• Samarbets- och lagarbete

Du får gärna ha några års yrkeserfarenhet inom området, är strukturerad samt har en god samarbets- och initiativförmåga kommer även du som är ny på arbetsmarknaden efter avslutade studier passa för tjänsten. Erfarenhet av att leda (chef eller projektledning) är meriterande men inte ett krav.

Körkort behörighet B är ett krav för alla våra tjänster.

Engagemang, Nytänkande och Ansvar är viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete. Hos oss på LKAB är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som du har med dig.

Vi erbjuder

För oss på LKAB är det viktigt att vi har välmående medarbetare, därför erbjuder vi förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter inom Kiruna och Malmberget samt andra aktiviteter inom LKAB:s föreningar inom ex friluftsliv eller konst.

Övrig information

Har vi väckt ditt intresse för att arbeta hos LKAB? Vi hoppas det!

Varmt välkommen med din ansökan senast 31:a augusti 2022.

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Frågor om tjänsten? För mer information om tjänsten kontakta sektionschef Per Tomas Uusitalo, tel: 0980-78358, mail: per.tomas.uusitalo@lkab.com.


Fackliga kontakter:

Unionen Norra – Sakari Alanko, 0980-72508
Unionen Södra – Per Ola Eriksson, 0920-38076
SACO-klubben Södra – Annika Taavoniku, 0970-79532
Ledarna Södra – Annica Kaati 0970-76765